International

Medicul chemat la Vatican pentru a-l trata pe Papa Francisc spune că acesta refuză operația: „Este foarte încăpățânat”

Publicat: 25 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul chemat la Vatican pentru a-l trata pe Papa Francisc spune că acesta refuză operația Este foarte încăpățânat
Medicul este specialist în chirurgie ortopedică și traumatologie

Șeful echipei medicale al echipei de fotbal al Atlético Madrid a fost chemat la Vatican pentru a ajuta la tratarea Papei Francisc, care suferă de o artrită la genunchi, scrie BBC.

Papa, în vârstă de 85 de ani, și-a anulat diverse activități în ultimele luni, inclusiv o călătorie în Africa, din cauza problemelor de mobilitate.

Papa este un mare fan al clubului argentinian San Lorenzo, din Buenos Aires, unde s-a născut suveranul pontif

Papa Francisc refuză intervențiile chirurgicale

José María Villalón a declarat că Papa a fost „foarte drăguț”, dar și „foarte încăpățânat”, deoarece a refuzat să se supună unei intervenții chirurgicale.

Papa este un mare fan al clubului argentinian San Lorenzo, din Buenos Aires, unde s-a născut suveranul pontif – Jorge Mario Bergoglio.

Din luna mai, Papa – liderul a peste un miliard de romano-catolici din întreaga lume – a mers cu ajutorul unui baston sau a folosit un scaun cu rotile.

Într-un interviu acordat postului de radio spaniol Cope, Dr. Villalón a declarat că „sunt optimist că Papa poate fi ajutat”, dar a recunoscut că programul încărcat al Papei a făcut ca tratamentul să fie mai dificil.

De asemenea, a recunoscut că, la prima sa întâlnire cu suveranul pontif, a fost „foarte nervos” din cauza responsabilității acestei noi provocări.

„Va trebui oferit un tratament mai conservator”, a spus el, deoarece Papa refuză intervenția chirurgicală, după ce a fost operat la colon în iulie anul trecut. Artrita Papei îi provoacă umflarea articulațiilor, a explicat el.

„Are o mare personalitate, se simte bine, este foarte lucid, este un om foarte recunoscător, foarte prietenos și plăcut. Îi place, de asemenea, fotbalul”, a declarat doctorul Villalón.

Medicul îi ajută pe fotbaliștii lui Atlético Madrid din 1995. El este specialist în chirurgie ortopedică și traumatologie.

Adauga un comentariu