National

Medicul Flavia Groșan, declarație surprinzătoare: „Cu două întrebări, iar aș arunca presa în aer”

Publicat: 23 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Flavia Groșan declarație surprinzătoare Cu două întrebări iar aș arunca presa în aer
Flavia Groșan, medic penumolog-bronholog din Oradea

Medicul bronholog-pneumolog din Oradea, Flavia Groșan, a făcut o declarație surprinzătoare, pe o rețea de socializare.

Flavia Groșan a abordat subiectul „endoscopiei bronșice”, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora te poți infecta mortal în urma acestei intervenții. Medicul a precizat că este o intervenție cu „riscuri minime” pentru un bronholog experimentat.

„După ce Grosan a bagat panica in populație cu oxigenul, acum apare panica pentru endoscopie bronsica. Vezi, Doamne, te poți infecta mortal in urma acestei intervenții invazive. Recunosc, colegul nu a fost mediatizat ca si mine. Ce noroc pe capul lui.

Prieteni, practic oxigenoterapia in limita ghidurilor disponibile. Am practicat endoscopia bronsica peste 10 ani. Am in portofoliu profesional peste 6000 de cazuri investigate. Dar nu țin minte sa fi avut vreo infecție atât de gravă. Poate si din precauție, sau in urma unor controale in care mi s au zdruncinat creierii. Echipa mea, sunteți pe aici. Spuneti voi daca am dreptate.

Si imi mai aduc aminte ceva. In anii aia eram chemată zilnic pentru bronhoaspiratii in secții ATI din alte spitale. Cu doua întrebări, iar as arunca presa in aer. Dar n am sa le pun.

PS In concluzie, sa nu va fie frica de bronhoscopie. Este o investigație de baza in Pneumologie, cu riscuri minime pentru un bronholog experimentat. Amin.”, spune Flavia Groșan”, scrie medicul pe pagina de Facebook.

Cine este Flavia Groșan

Flavia Groșan este medicul din Oradea, care face minuni în lupta cu pandemia. Aceasta vindecat aproape o mie de pacienți de COVID-19, potrivit propriului protocol. Ea avertizează că spitalele fac mari greșeli în ceea ce privește vindecarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Medicul a reușit să vindece aproape o mie de pacienți, fără spitalizare, ci doar prin intermediul medicației. Ea tratează infecția cu coronavirus ca pe o pneumonie atipică, potrivit national.ro. Flavia Groșan dezvăluie că pacienții ei au fost vindecați cu ajutorul Claritromicinei, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide.

”Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei.

Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față.

Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, ne spune dr. Flavia Groșan.

Adauga un comentariu