National

Medicul Monica Pop a vorbit despre un al patrulea val de COVID-19 în România

Publicat: 17 mai 2021
monica pop
Medicul Monica Pop nu a eliminat probabilitatea ca România să se confrunte cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19

Medicul Monica Pop a vorbit despre probabilitatea că România să se confrunte cu un al patrulea val de COVID-19. Invitat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, dr. Monica Pop a menţionat faptul că, dacă se va produce un al patrulea val de COVID-19 în România, înseamnă că autorităţile române nu şi-au făcut treaba.

Medicul a explicat şi faptul că strategia adoptată de autorităţile române a fost una greşită.

Monica Pop a vorbit despre un al patrulea val pandemic în România

Medicul Monica Pop a criticat măsurile luate de autorităţi şi a vorbit despre probabilitatea că România să se confrunte cu un al patrulea val de COVID-19. Medicul nu a eliminat posibilitatea şi a susţinut că, dacă România se va confrunta cu acest lucru, autorităţile sunt principalele vinovate:

„Dacă mai vine valul patru, înseamnă că tot ce am făcut până acum este zero”, a adăugat ea.

Anunţul vine în contextul în care multe surse din zona politică au afirmat faptul că Ludovic Orban, președintele PNL ia în calcu ca fiind posibil un al patrulea val de COVID-19 în România. Din aceste considerente, liderul PNL dorește organizarea unui Congres PNL în septembrie, cât mai curând.

Monica Pop susţine că autorităţile au gestionat greşit pandemia de COVID-19

Monica Pop a criticat autorităţile statului spunând că pandemia de COVID-19 a fost gestionată greşit de autorităţile din România, iar acordarea dreptului, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a ieşi doar două ore pe zi din casă, a reprezentat o situaţie unică în lume

„Eu de la început am spus că strategia a fost greșită, după părere mea. Fără doar și poate, nu trebuia ținut nimeni în casă și încă o dată spun, inadmisibil, și suntem singura țară care a ostracizat persoanele peste 65 de ani, atunci, în perioada respectivă, când avea dreptul să iasă din casă două ore. Este o rușine pentru cum s-au comportat decidenții, din multe puncte de vedere și continuă”, a declarat dr. Monica Pop, la Antena 3.

Monica Pop nu vede utilitatea certificatului de vaccinare

În altă ordine de idei, medicul susține că certificatul de vaccinare nu este important, neavând un rol determinant în ținerea sub control a pandemiei. Monica Pop se bucură de măsurile de relaxare luate de statul român începând cu data de 15 mai 2021 dar faptul că se permite intrarea la nunți doar a persoanelor vaccinate nu este decizia normală. Conform studiilor, orice persoană vaccinată se poate infecta, iar acest lucru ar duce la apariția unor complicații pentru persoanele care au un astfel de certificat:

„Eu mă bucur că s-a făcut această relaxare, însă continui să spun că, după părerea mea, certificatul de vaccinare nu are nici un fel de importanță. Vaccinul te face să faci o formă mai ușoară a bolii, dar certificatul de vaccinare nu folosește la nimic pentru că, orice fel de vaccinat poate fi infectat.

Deci, care este câștigul dacă are certificat de vaccinare? Orice vaccinat poate fi infectat și poate infecta și pe ceilalți. Certificatul nu garantează nimănui că cel care a intrat în sala de spectacol nu este infectat”, a spus medicul Monica Pop.

Adauga un comentariu