Coronavirus

Medicul Monica Pop crede că un vaccin eficient împotriva coronavirusului va apărea abia peste 10 ani

Publicat: 25 iul. 2020

Monica Pop susţine că vaccinul împotriva coronavirusului nu va apărea mai redepe de 10 ani. Renumitul medic precizează că un vaccin trebuie testat şi văzut dacă are efecte secundare.

„Dacă pentru HIV nu este nici acum vaccin și de când există boala asta… Deci, eu cred că nu. Și, dacă va exista, în orice caz, nu mai repede de zece ani! Dar nu e ok să vină repede, să știți. Trebuie testat și văzut dacă nu are efecte secundare. Uitați ce se întâmplă acum. E foarte important lucrul acesta!

Dacă se inventează un vaccin și el face mai rău decât virusul, am făcut ce?! Deci, nu se poate repede!”, a spus Monica Pop la Antena 3.

Recent, un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că, deşi cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, acestea vor putea fi folosite abia de la începutul anului 2021.

„Facem progrese bune. Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a spus oficialul OMS, precizând că mai multe vaccinuri se află în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

Adauga un comentariu