National

Medicul Monica Pop, despre valul al patrulea al pandemiei: „Nu au făcut nimic. Vreau să știu cu ce s-au pregătit”

Publicat: 01 oct. 2021
Monica Pop îmbrăcată în halat alb
Monica Pop, medic oftalmolog

Medicul Monica Pop a declarat că autorităţile nu au făcut suficiente pregătiri pentru ca românii să înfrunte altfel valul 4 al pandemiei de COVID.

După ce a afirmat că certificatul verde este o măsură politică, medicul Monica Pop consideră că guvernanţii nu au făcut niciun fel de pregătiri pentru ca valul 4 să nu ducă la o explozie de cazuri COVID-19.

Şi am zis că asta e ca să sperie populaţia. Nici nu mi-am putut imagina. Am zis că nu poate să ştie cineva că vine valul 4 şi să nu facă nimic. Nimic înseamnă stoc de medicamente, stoc materiale sanitare, revigorarea spitalelor de campanie care nu au folosit nimănui şi sunt făcute pe banii oamenilor din ţara asta. Înseană dotarea lor cu personal, pentru că asta cu lipsa de personal nu e adevărat. În ce sens?

Puteau foarte bine să pună niște medici consacrați acolo, indecționiști, epidemiologi, 30 de rezidenți care să execute ceea ce spun ei. Rezidentul e medic, nu e student, deci puteau foarte bine să rezolve. Nu au făcut nimic. Vreau să știu cu ce s-au pregătit. Cu nimic! Spunea domnul Cîțu acum că cei care n-au pregătit valul 4, dar el nu a erijat în șeful campaniei pentru boala asta?” a declarat Monica Pop.

Medicul Monica Pop a declarat, vinerea trecută la Antena 3, că certificatul verde este o măsură politică, iar singura soluție medicală pentru stoparea pandemiei ar fi testarea tuturor celor care intră în contact cu un număr mare de persoane, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

„Toți vaccinații se pot infecta și pot transmite. Nu va trece niciodată această pandemie dacă nu se însoțește vaccinarea de testare. Pentru că este singură modalitate de a vedea dacă un om este bolnav sau nu.

Orice fel de vaccinat, dacă face boala, o face mai atenuată și, de multe ori, habar nu are că este bolnav și răspândește tuturor. Certificatul verde este o chestie politică și nu medicală. Cea medicală este să se vaccineze omul și să facă și test periodic.

Ar trebui elevii testați, medicii testați, săptămânal. Toți care lucrează cu oameni mulți trebuie să facă test. Și testul acesta trebuie făcut gratuit de autorități. Noi plătim asigurări de sănătate. Romanul este asigurat și pentru toți cei asigurați testele ar trebui să fie categoric gratuite și în niciun caz din banii omului”, a spus Monica Pop.

Comentarii
Adauga un comentariu