National

Medicul Monica Pop, revoltată din cauza modului scandalos în care un dispecer 112 din Galaţi a răspuns unei mame a cărei fiică dispăruse

Publicat: 06 iul. 2021
Monica Pop în halat alb
Monica Pop, medic oftalmolog

Medicul Monica Pop a comentat modul scandalos în care un dispecer 112 din Galaţi a răspuns unei mame care a reclamat dispariția fiicei sale: ”Nu o caută nimeni!”

Medicul Monica Pop s-a declarat dezamăgită şi revoltată de atitudinea dispecerului de la 112 din Galați şi a catalogat gestul său ca fiind inuman.

„Este foarte greu de caracterizat așa ceva. Problema este că oamenii sunt foarte a căzuți moral în țara asta și cred că nu le mai pasă. Asta și demonstrează (n.r dispecerul 112) că nu le mai pasă și nu îi interesează.

Doamna de la 112 nu o fi avut copii? Trebuia să sară şi să încerce măcar nu să bagatelizeze aşa. Trebuie foarte serios selectat personalul care lucrează în asemenea locuri pentru că altfel nu se rezolvă nimic.

Au murit fetele alea de la Caracal, sau aşa se bănuiește, pentru că o astfel de persoană nu s-a descurcat și nu a știut să rezolve problema să trimită un echipaj acolo cum ar fi trebuit. Nu trebuie să se mai întâmple niciodată aşa ceva.

Dacă are conștiința să meargă să-şi depună singură demisia
Această doamnă merită pedepsită drastic, iar dacă are puțină conștiință să se ducă singură să își depună demisia. Să plece de acolo și să meargă să lucreze într-un loc unde nu e cu oameni, că așa ceva nu se poate”, a spus medicul Monica Pop.

Dr. Monica Pop, despre proiectul blocat de Clotilde Armand: „Un om normal şi cu sufletul deschis ar trebui să fie de acord cu un asemenea proiect”

Dr. Monica Pop a comentat decizia luată de primăria Sectorului 1 de a bloca proiectul pentru centrul de copii cu Sindrom Down, care ar trebui să fie construit lângă Piața Victoriei, pe un teren care aparține Parohiei Bisericii Mavrogheni.

Potrivit părintelui Radu Mureșan, preotul care face minuni pentru copiii cu Sindromul Down proiectul are toate avizele, dar nu a fost aprobat.

Întrebată ce părere are despre această situaţie medicul Monica Pop a recomandat ca cei care blochează proiecte pentru copii şi mai ales pentru copii atât de speciali să meargă întâi să îi vadă şi abia apoi să ia o decizie în acest sens.

„În primul rând vreau să vă spun că am ca şi pacienți copii cu Sindrom Down. Nu o să găsim niciodată pe fața acestui pământ copii mai empatici, copii foarte drăgălași, copii care au un afect deosebit, copii care se împrietenesc, se lipesc imediat.

Nu îți vine să lași din mână un copil din ăsta. Sunt extraordinari, sunt foarte drăguți de la mic la mare.

Aș vrea să spun celor care blochează acest proiect să meargă și să îi vadă și după vor vedea cum se comportă. Să fie invitată acolo doamna primar (n.r- Clotilde Armand, primar Sector 1).

Un om normal şi cu sufletul deschis ar trebui să fie de acord cu un asemenea proiect”, a recomandat medicul Monica Pop.

Comentarii
Adauga un comentariu