National

Medicul Octavian Jurma, sfaturi pentru părinții care vor să îşi protejeze copiii împotriva COVID-19

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Octavian Jurma sfaturi pentru părinții care vor să îşi protejeze copiii împotriva COVID-19
Octavian Jurma oferă sfaturi pentru părinți

Medicul Octavian Jurma îi îndeamnă pe părinții a căror copii se infectează cu COVID-19 să nu se panicheze. Specialistul oferă câteva sfaturi de protecție împotriva COVID-19, în condiţiile în care în valul Omicron al pandemiei sunt numeroși copii afectați.

De altfel, Alexandru Rafila explica faptul că nu sunt mai multe cazuri grave printre copii decât în varianta Delta a COVID-ului

 

Medicul Octavian Jurma, sfaturi pentru părinții care vor să îşi protejeze copiii împotriva COVID-19

Potrivit statisticilor existente, în România erau internați 620 de copii, cifra fiind peste recordul stabilit în timpul valului Delta. Medicul Octavian Jurma a oferit câteva sfaturi pentru părinții care vor să îşi protejeze copiii. Specialistul le transmite acestora să nu se panicheze dar şi să-și ferească corespunzător copiii.

„Faptul că Omicron este mai blândă cu adulții și mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenție a infectării în rândul copiilor. De ce nu facem ce ar trebui? Nu mă întrebați, că nu înțeleg ce este în mintea celor care ne obligă copiii să se infecteze în masă”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

„Ce poți face tu să îți păzești copiii atât de virus cât și de autorități? În primul rând să eviți infectarea. Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să mai fii atent încă 4-5 săptămâni până ieșim din val: masca FFP2 – acesta nu trebuie scoasă în prezența altor persoane nici în pauze, evitarea ocaziilor sociale – fără petreceri, fără ieșiri la mall în week-end [până la ieșirea din val = sub 1 la mie], socializare doar cu prietenii apropiați – fără gașcă până ieșim din val, dacă e posibil evita ziua de luni (revenirea din week-end/vacanță), fă presiuni pentru trecerea în online până ieșim din val. Dacă totuși copilul se infectează [foarte probabil] – vaccinare”, sunt recomandările medicului Jurma.

Ce spune Alexandru Rafila despre cazurile de Omicron la copii

Săptămâna trecută Alexandru Rafila explica faptul că informațiile din spațiul public referitoarea la creșterea geometrică a numărului de copii infectați este neadevărată. Acesta a transmis faptul că doar un procent infim dintre tineri au forme medii sau grave:

„Am văzut în spațiul public diverse afirmații legate de creșterea geometrică a numărului de copii infectați. Sunt informații neadevărate. La nivelul zilei de ieri erau 11 copii internați la secția de terapie intensivă, cu 10 mai puțin față de ziua precedentă, reprezentând circa 2% din totalul copiilor internați. Iar numărul de copii afectați și care erau internați în spital era de 338. În mod evident ne preocupă funcționarea sistemului de sănătate”, afirmă ministrul.

În altă ordine de idei, Alexandru Rafila a afirmat recent faptul că România va ridica, începând cu lună martie, restricții impuse de pandemia de COVID-19.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu