National

Medicul Radu Țincu, despre incendiul de la Spitalul „Marius Nasta”: „Aparatele medicale nu pot funcționa în mod continuu”

Publicat: 21 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Radu Țincu despre incendiul de la Spitalul Marius Nasta Aparatele medicale nu pot funcționa în mod continuu
Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București

Duminică seara, 21 februarie, imediat după incendiul de la Spitalul „Marius Nasta” din Capitală, Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca, a declarat la Antena 3 că o posibilă cauză a incidentului din această seară ar fi utilizarea în exces a aparatelor.

”Cred că trebuie să privim cu îngrijorare astfel de evenimente pentru că până la urmă ele reprezintă o realitate. Faptul că Institutul Marius Nasta a lucrat la foc continuu timp de un an de zile…să știți că aparatele medicale nu pot funcționa în mod continuu.

Radu Țincu: „Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze anumite politici preventive”

Medicul consideră că este necesară elaborarea unor politici preventive, cum ar fi implementarea pentru spitalele din linia întâi a unei relocări de aparatură medicală.

Ministerul Sănătății trebuie să elaboreze anumite politici preventive iar una din politicile preventive care va trebui implementată pentru spitalele de linie 1 care au folosit aceste aparate la foc continuu timp de un an de zile va trebui gândită o relocare a aparaturii medicale, adică aducerea de aparate din alte spitale care nu le-au folosit cu aceeași intensitate și trimiterea acestor aparate către firmele de mentenanță care să se asigure că le funcționează în parametri normali.

Acest incendiu a apărut în unitatea exterioară, este o unitate nouă nu putem discuta de o infrastructură veche. Însă discutăm de o utilizare în exces timp de un an de zile a acestor aparate medicale.
Va trebui fără discuție să adaptăm politica sanitară acestei crize pentru că dacă nu vom face acest lucru astfel de incidente se vor repeta”, a spus Radu Țincu la ”Subiectiv”.

Incendiu la secția mobilă a Spitalului „Marius Nasta” din Capitală

Duminică, în jurul orei 23:00, a izbucnit un incendiu minor la secția mobilă ATI a Spitalului „Marius Nasta” din București. Totul a plecat de la un ventilator exterior al unităţii mobile.

În caravana mobilă ATI de la „Marius Nasta” erau 7 pacienți, care acum sunt în afara oricărui pericol.

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi) care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum şi se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”, a anunţat ISU.

Din fericire, în urma incendiului, nu au rezultat victime. Pacienții aflați în secția mobilă au fost transferați în compartimentul ATI din interior, informează, Beatrice Mahler, managerul institutului „Marius Nasta”.

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”

Adauga un comentariu