Actualitate

Medicul Radu Țincu, despre vaccinare: „Cel mai probabil, va exista și a treia doză de vaccin anti-COVID-19“

Publicat: 09 mai 2021
Radu Țincu într-un studio de televiziune
Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului „Floreasca“ din Capitală

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului „Floreasca“ din Capitală, a declarat că se discută despre o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 și modificarea serului, astfel încât să facă față noilor variante virale.

„E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike“, a declarat Radu Țincu.

Medicul Radu Țincu, despre cum vor reacționa oamenii

Medicul ATI este de părere că văzând că cei din jur s-au vaccinat și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță și alții vor dori să se vaccineze.

„Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi. Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a spus medicul Radu Țincu.

Întrebat despre reacția pe care ar putea-o avea oamenii privind vaccinarea cu o a treia doză, el a răspuns că puterea exemplului va conta foarte mult: „Văzând că cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări”.

A treia doză de vaccin pentru persoanele de peste 50 de ani

Britanicii de peste 50 de ani vor putea să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la toamnă, în cadrul eforturilor autorităţilor de a elimina complet riscul de infectare cu noul coronavirus pentru această categorie de vârstă înainte de Crăciun, a anunţat cotidianul The Times. Autoritățile medicale desfășoară în momentul de față studii care iau în calcul două opțiuni.

Primul studiu se bazează pe vaccinuri special modificate pentru a combate noile variante ale virusului SARS-CoV-2. Cel de-al doilea va consta în administrarea celei de-a treia doze pentru versiunile actuale ale celor trei vaccinuri administrate în Marea Britanie: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna, precizează The Times.

În total, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost inoculate cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor guvernamentale publicate marţi.

Marea Britanie cumpără încă 510 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19

Marea Britanie, care are o populaţie de 67 de milioane de locuitori, a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze cu opt producători de vaccinuri anti-COVID-19, iar unele dintre aceste seruri se află încă în etapa de dezvoltare.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în virtutea unui contract care va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin înainte de campania din toamna acestui an ce prevede administrarea dozei de „supra-rapel”.

Marea Britanie a comandat în total 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, unul dintre cele trei seruri anti-COVID-19 administrate în această ţară.

Comentarii
  • Ps. când am spus „fără a avea o atitudine pro rusa” mă refeream la mine. Toți ne-au furat, dar se pare ca Austria(occidentul „însorit, corect, egalitarist”) ne-a furat cât nu ne-au furat Rusia și Turcia la un loc.

Adauga un comentariu