WoW!

Medicul Streinu-Cercel, anunțul care ne privește pe toți: „Ideal ar fi cam la două ore”

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Streinu-Cercel anunțul care ne privește pe toți Ideal ar fi cam la două ore

Medicul Streinu-Cercel, anunțul care ne privește pe toți: „Ideal ar fi cam la două ore”. În contextul în care în România există 1029 de persoane infectate cu COVID-10 și 17 decese, Adrian Streinu-Cercel atrage atenția asupra importanței de a lua în serios măsurile de prevenție pe perioada izolării la domiciliu.

Managerul Institutului de Boli Infecţiose „Matei Balş” din București a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, că printre cele mai expuse persoane infectării cu coronavirus sunt cele cu boli cronice. „Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi”, a declarat Streinu-Cercel.

„Telefonul mobil ar trebui curățat cam la două ore”

Adrian Streinu-Cercel a atras atenția și asupra necesității ca obiectele aduse din exterior să fie dezinfectate. „Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Dacă stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte în alta. Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulăm şi rămâne cea curată la uşă”, a spus acesta.

Un lucru extrem de important, de care trebuie avut grijă, este dezinfectarea telefonului. În opinia medicului Streinu Cercel, acesta poate fi unul dintre mijloacele principale de transmitere a virusului, motiv pentru care trebuie dezinfectat o dată la două ore. „Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere. Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, mărturisește acesta.

O metodă eficientă de dezinfectare este aceea a folosirii șervețelelor/gelului dezinfectant, dar și o lavetă înmuiată în apă distilată sau spirt.

Adauga un comentariu