Local

Medicul Tudor Ciuhodaru: „România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană”

Publicat: 26 oct. 2020
Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru a anunțat că România va beneficia de teste rapide realizate cu finanțare europeană. Acesta a menționat că a susținut programul de testare extinsă încă din martie în cadrul Parlamentului European.

„România va putea beneficia de teste rapide cu finanțare europeană. Programul de Testare Extinsă (!!! gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european. 15-22 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului. Testele rapide pot face diferența (ieftine, ușor de făcut în număr mare, rezultat în 15 minute) și schimbarea urgentă a definiției de caz.

Concret:

1. UE a aprobat alocarea 100 de milioane de euro pentru aceste teste.
2. Pe termen scurt: această măsură va acoperi nevoile noastre imediate.
3. Pe termen mediu: în paralel se poate lansa o achiziție comună ce va permite statelor membre să aibă acces singure la aceste teste.
4. Reprezintă un ajutor major pentru a încetini răspândirea virusului.
5. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare
Concret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste (schimbarea definiției de caz)”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu