Actualitate

Medicul Virgil Musta cere „lock-down“ două sau trei săptămâni

Publicat: 20 oct. 2020

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara cere „lock-down“ două sau trei săptămâni. Virgil Musta consideră că pentru scăderea însemnată a numărului de cazuri de infecţii cu COVID-19 este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni.

Totuși, medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara crede că acest lucru nu este posibil din cauza industriei care a fost afectată, dar şi din cauză că suntem într-un an electoral.

„Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta pune creșterea infectărilor pe seama nerespectării măsurilor de protecţie

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” este de părere că explozia numărului de cazuri noi de COVID-19 este cauzată de nerespectarea măsurilor de protecţie.

„Este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străintătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportement a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În senul presiunii sitemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi severe, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a precizat Virgil Musta.

Irlanda va impune „lock-down“

Irlanda va fi prima ţară din Uniunea Europeană care va impune „lock down“. Restricțiile vor fi impuse în Irlanda pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, 21 octombrie. Măsurile au fost luate în contextul pandemiei de COVID -19, a anunţat premierul Micheal Martin, relatează AFP.

Noile restricții vor intra în vigoare miercuri, 21 octombrie, la miezul nopţii, timp de şase săptămâni, a declarat premierul Micheal Martin într-o alocuţiune televizată. Acesta a precizat că, în ciuda măsurilor impuse,  şcolile vor rămâne deschise.

„Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă. Numai persoanele cu un loc de muncă considerat esenţial vor avea permisiunea de a se deplasa la serviciu. Toate activităţile comerciale neesenţiale se vor închide, iar barurile şi restaurantele vor servi doar alimente la pachet“, a declarat Micheal Martin.

Numărul de cazuri noi de infectări, în România, din nou peste 3.000

Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 19.10.2020 (10:00) – 20.10.2020 (10:00) au fost raportate 65 de decese (34 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 22 decese la categoria de peste 80 de ani.

61 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități și pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Adauga un comentariu