Actualitate

Medicul Voichița Lăzureanu consideră că Guvernul Ludovic Orban nu a gestionat cum trebuie pandemia de COVID-19: „A scăpat complet de sub control pandemia!”

Publicat: 18 sept. 2020
Voichița Lăzureanu arată cu mâinile
Medicul Voichița Lăzureanu consideră că Guvernul Ludovic Orban nu a gestionat cum trebuie pandemia de COVID-19

Medicul Voichița Lăzureanu, fostul director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, consideră că Guvernul Ludovic Orban nu a gestionat cum trebuie pandemia de COVID-19.

Voichiţa Lăzureanu a precizat că dacă ar fi să dea o notă Ministerului Sănătății pentru modul de gestionare a pandemiei de coronavirus aceasta ar fi între patru și cinci.

”Nota este mică… Că e 4, că e 5, discutabil. Pentru că, din păcate, deși aveau modelul țărilor care au fost înaintea noastră în pandemie, nu am reușit să împlementăm decât o parte dintre măsuri și acelea majoritar coercitive“, a declarat Voichița Lăzureanu.

Medicul Voichița Lăzureanu consideră că Guvernul Ludovic Orban nu a gestionat cum trebuie pandemia de COVID-19

Fostul director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara este de părere că Guvernul Ludovic Orban a făcut greșeala de a nu testa foarte multe persoane , aceasta considerând că era foarte simplu ca la revenirea din concediu toată lumea să fie testată.

„Nu am fost suficient de deschiși încât să fim proactivi, să testăm și aceasta este marea nemulțumire a corpului medical. La fel se întâmplă și acum cu copiii și cu profesorii, la fel se întâmplă și cu universitățile, la fel se întâmplă și cu oamenii veniți din concediu.

Era extrem de simplu, la reînceperea serviciului să fie testați, să fie supravegheată cumva circulația virusului în comunitate, pentru că e clar că acum vorbim de transmitere de comunitate, nu mai este ca atunci, la începutul pandemiei, când trebuia să fii contact cu cineva care a venit de afară“, precizează Voichița Lăzureanu.

Nu s-a testat în masă

Medicul timișorean este de părere că decizia de „lockdown“ a fost foarte bună, doar că trecerea la starea de alertă și luarea unor măsuri coercitive nu s-a făcut împreună cu măsura testării în masă.

„Măsurile de la început au fost foarte bune, de lockdown, de stare de urgență. Dar ulterior, de la starea de urgență la trecerea la starea de alertă, toate aceste măsuri, în afară de cele coercitive, de mască, de distanțare fizică și evident spălatul pe mâini, nu s-au mai luat, din păcate, niciun fel de măsuri de testare”, a mai spus Vochița Lăzureanu, fostul director medical al Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

„Guvernul PNL a scăpat complet de sub control pandemia!“

Fostul director medical al Spitalului Victor Babeș din Timișoara este de părere că actualul Guvern a scăpat „complet de sub control pandemia”, după luni întregi în care a fost mai ocupat să fure decât să testeze.

„Guvernul PNL a scăpat complet de sub control pandemia. Nu mai au pe cine da vina, este evident că românii mor din cauza lui Orban și a găștii sale!

Luni întregi au fost ocupați să fure în loc să testeze. Iar azi sunt ocupați cum să adune voturi în loc să dea măștile promise categoriilor vulnerabile. Iar presa pune întrebarea la care Ministerul Sănătății continuă să tacă: de ce, ieri, în România, au murit de COVID de două ori mai mulți oameni decât au murit, împreună, în Polonia, Croația și Ungaria?”, a scris Voichița Lăzureanu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu