Multe persoane, mai ales femei, optează pentru dieta daneză ca să scape de kilogramele în plus. După sarcină rămâne, în general, o greutate nu tocmai acceptată de femei, iar pentru a reveni la silueta dinainte de sarcină, apelează la această metodă de slăbit. I se mai spune şi dieta care schimbă metabolismul. Vrei să o încerci şi tu? Uite atunci de ce meniu pentru dieta daneză ai nevoie.
Este adevărat că impune multe restricţii, dar, totodată, include şi alimente sănătoase. Dacă o respecţi întru totul, vei reuşit să slăbeşti rapid şi vei începe să te obişnuieşti cu un regim alimentar mai sănătos. Se spune că vei slăbi în jur de 9 kilograme, dar, bineînțeles, depinde de la corp la corp.
Dieta daneză – Informaţii pe scurt
Uite ce e bine să ştii înainte de a trece la meniu:
- dieta durează numai 13 zile;
- dieta se repetă după 6 luni din momentul în care ai încheiat-o. De ce? Pentru că, dacă o repeţi mai devreme, poţi să-ţi destabilizezi metabolismul;
- rezultatele variază de la persoană la persoană, pentru că toate corpurile reacţionează diferit;
- implică un consum zilnic a numai 600 de calorii;
- meniul trebuie să cuprindă: proteine, vitamine, minerale şi nutrienţi.
Iată şi lista alimentelor acceptate în dieta daneză:
- peste;
- carne slabă;
- legume cu frunze verzi;
- alte legume şi leguminoase: fasole, morcovi, roşii
- cafea şi ceai.
Meniu pe zile în dieta daneză
Nu te speria de ideea că, zilnic, vei mânca doar 600 de calorii. Gândeşte-te că, la final, cântarul va arăta cu câteva kilograme mai puţin. De asemenea, nu te cântări zilnic. Este interzis acest lucru. De ce? Pentru că ai putea fi o persoană care slăbeşte mai greu şi atunci te-ar descuraja şi chiar ai greşi în dieta ori ai renunţa la ea.
Ziua 1 de dietă daneză
Iată ce să mănânci:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr;
- prânz: 380 gr spanac, 2 ouă fierte şi o roşie;
- cină: 200 gr friptură de vită, salată verde cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Ziua 2
Meniu:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr;
- prânz: 1 iaurt mic, cu conţinut redus de grăsimi; 250 gr şuncă de pui slabă;
- cină: 200 gr friptură de vită, salată verde cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.
Ziua 3
Meniu:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;
- prânz: 1 felie de şuncă, 2 ouă fierte, 1 salată verde proaspătă;
- cină: 1 roşie, 1 ţelină fiartă bine, 1 măr.
Ziua 4
Meniu:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;
- prânz: 1 iaurt natural, 200 ml suc de portocale;
- cină: 250 gr brânză de vaci, 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ou fiert.
Ziua 5
Meniu:
- mic dejun: 1 morcov mare, dat pe răzătoare;
- prânz: 200 gr păstrăv / cod / calcan, făcut cu 1 linguriţă de unt şi cu zeamă de lămâie;
- cină: 200 gr friptura de vită, 1 ţelină dată pe razătoare.
Ziua 6
Meniu:
- mic dejun: cafea, 1 felie de pâine prăjită;
- prânz: 2 ouă fierte, 1 morcov ras;
- cină: 1 friptura de pui, o salată verde.
Ziua 7
Meniu:
- mic dejun: 1 cafea neîndulcită;
- prânz: nimic. Se va consuma, în schimb, multă apă;
- cină: 200 gr cotlet de miel / ren / iepure, 1 măr.
Ziua 8
Meniu:
- mic dejun: 1 cafea îndulcită cu 1 cub de zahăr;
- prânz: 380 gr spanac, 2 ouă fierte tari, 1 roşie;
- cină: 200 gr friptura de vită, o salată verde proaspătă cu puţin ulei de măsline.
Ziua 9
Meniu:
- mic dejun: 1 cafea îndulcită cu 1 cub de zahăr;
- prânz: 1 iaurt natur mic, 250 gr şuncă cu puţină grăsime;
- cină: 200 gr friptură de vită, o salată verde proaspătă cu puţin ulei de măsline.
Ziua 10
Meniu:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;
- prânz: 1 felie de şuncă, 2 ouă fierte tari, 1 salată verde;
- cină: 1 roşie, 1 ţelină fiartă, 1 fruct.
Ziua 11
Meniu:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;
- prânz: 1 iaurt, 200 ml suc de fructe;
- cină: 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ou fiert tare, 250 gr fructe.
Ziua 12
Meniu:
- 1 morcov mai mare, dat pe răzătoare şi stropit cu zeamă de lămâie;
- prânz: 200 gr peşte fiert, stropit cu zeama de lămâie. Ideal ar fi ca peştele să fie păstrăv, calcan sau cod;
- cină: 1 ţelină rasă, 200 gr friptură de vită, făcută cu foarte puţin unt.
Ziua 13
Meniu:
- mic dejun: cafea îndulcită cu un singur cub de zahăr, 1 felie de pâine prăjită;
- prânz: 2 ouă fierte tari, 1 morcov dat pe răzătoare;
- cină: 1/2 pui, cu salată verde stropită cu zeamă de lămâie şi ulei.
Sfaturi pentru a respecta acest meniu de la dieta daneză
Se spune că, dacă urmezi întru totul acest meniu pentru dieta daneză, vei reuşi să slăbeşti 9 kilograme în numai 13 zile. Bineînţeles, trebuie să ţii cont şi de aceste sfaturi:
- iaurtul e bine să fie natural, fără aditivi, fructe şi zahăr;
- salată verde să fie proaspătă;
- cafeaua nu se înlocuieşte cu ceai;
- se beau minim 2 litri de apă în fiecare zi.