National

Meniul de la restaurantul din Parlament are prețuri ireale. Aleșii țării mănâncă la tarife de supermarket

Publicat: 24 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meniul de la restaurantul din Parlament are prețuri ireale. Aleșii țării mănâncă la tarife de supermarket
Meniul de la restaurantul din Parlament urmeaza sa practice preturi de supermarket

Meniul de la restaurantul din Parlament urmează să aplice o serie de prețuri extrem de mici. Astfel, aleșii țării urmează ca pentru două feluri de mâncare și desert să plătească tarife de supermarket. Camera Deputaților își dorește să concesioneze serviciile de alimentație publică în cadrul Salonului Brâncovenesc și a unor bufete, pentru pregărirea și servirea hranei pentru deputați, personalul din serviciile Camerei Deputaților, ziariști acreditați la Camera Deputaților și pentru alți participanți la lucrările în plen și în comisii, precum și pentru acțiunile de protocol.

Contractul ce a fost publicat vineri de Sistemul Electronic de Achiziții Publice are o valoare estimată la peste 23,5 milioane de lei. În trecut, un meniu complet putea fi servit de aleșii țării cu doar cinci lei.

Meniul de la restaurantul din Parlament va avea prețuri de supermarket

Potrivit Caietului de sarcini firma câștigătoare va fi obligată să livreze zilnic meniurile astfel:

Pentru Restaurantul „Salon Brâncovenesc”, prestatorul va avea obligația să prezinte zilnic, minim:

1) două variante de meniuri economice (cu maxim două repetări pe săptămână), la prețul de maxim 15,5 lei cu TVA/meniu care vor cuprinde fel principal + garnitură;

2) două variante de meniu office compuse din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, la un preț maxim de 20 de lei cu TVA/meniu:

  1. a) felul 1 (minim 350 ml): supe, ciorbe, borșuri, aperitive calde și altele asemenea;
  2. b) felul 2: firpturi/șnițele (minim 120 gr.), mâncăruri scăzute (min. 150 gr.) împreună cu garnituri (min. 200 gr.) și salate (min. 120 gr.) și altele asemenea + chiflă (min. 30 gr);
  3. c) desert (min. 100 gr.): fruct, prăjitură, înghețată etc.

3) un meniu vegetarian/vegan;

4) un meniu diversificat care să includă și alte feluri de mâncare și desert, altele decât cele din meniurile prezentate mai sus.

– va trebui să ofere contra cost o gamă variată de băuturi nealcoolice adecvată meniurilor. Băuturile alcoolice vor fi comercializate numai în cadrul evenimentelor organizate, natura și cantitățile urmând să fie stabilite de comun acord între prestator și organizatorul evenimentului.

– va trebui să asigure inventarul necesar funcționării în bune condiții a restaurantului (fețe de masă, vesele/tacâmuri, pahare de sticlă, accesorii pentru servirea mesei, articole de menaj etc). Tacâmurile și vesela trebuie să fie la un standard ridicat – nu se acceptă tacâmuri și veselă de unică folosință. Tacâmurile vor fi din inox, vesela va fi din porțelan, fețele de masă vor fi din materiale naturale, iar în măsura posibilităților acestea vor fi decorate cu elemente preluate din arhitectura Salonului Brâncovenesc; se acceptă tacâmuri și veselă de unică folosință doar pentru servirea în regim ‘take away’ (la pachet).”, se arată în document.

Parlamentarii nu au respectat restricţii pandemice la cantina Parlamentului

Un alt eveniment care a apărut în atenţia publică a fost faptul că, în pofida faptului că în București la acea dată, restaurantele erau închise în interior, acest lucru nu s-a întâmplat şi la Parlament. Cantina acestuia funcţiona în termeni normali iar parlamentarii, în frunte cu Cosette Chichirău și Marius Bodea, mâncau în interior deşi legal ar fi trebuit să o cumpere în sistem to go.

Conform celor de la Digi24 și ȘtirilePROTV, mai mulţi parlamentari au ales să mănânce în zona de food a Parlamentului României, asta în condiţiile în care pe mese se aflau deja indicaţii referitoare la faptul că acestea nu pot fi ocupate şi că orice preparat se serveşte în sistem to go.

Adauga un comentariu