Magazin

Menține-ți sistemul sub control cu o cutie comandă pompa submersibilă

Publicat: 25 ian. 2021

Cutia comandă pompa submersibilă este un dispozitiv extrem de funcțional care combină două funcții legate de monitorizarea presiunii în instalație. Poți alege o cutie comandă pompă submersibilă din magazinul online shop-einstal.ro, deoarece, acestea este responsabilă atât pentru controlul presiunii, care indică nivelul apei din sursă, cât și nivelul presiunii apei stocate în vasul de expansiune.

Cutie comandă pompa submersibilă – Utilizare

Dispozitivele de protecție și control ale motorului pompei sunt utilizate pentru a controla valoarea corectă a presiunii în hidrofor și sistemele de alimentare cu apă. Din acest motiv, sunt utilizate pentru:

 • hidrofor pompa submersibilă
 • hidrofor cu vas de expansiune
 • oriunde pompa este expusă la funcționare uscată
 • în cooperare cu sonde de nivel lichid și cu control al plutitorului (în funcție de modelul dispozitivului).

Cutie comandă pompa submersibilă – Caracteristici

Protecția și controlul motoarelor au multe caracteristici și avantaje pozitive:

 • Capacitatea de a controla nivelul lichidului folosind sonde și plutitoare.
 • Capacitatea de a controla presiunea din sistem și din vasul de expansiune al hidroforului;
 • Nivel ridicat de protecție împotriva deteriorării pompei;
 • Pompa poate fi calibrate;
 • Funcționează în modul automat sau manual;
 • Posibilitatea de a opri pompa în funcție de nivelul de presiune sau de nivelul lichidului;
 • Afișaj mare care arată parametrii pompei.

Cutia comandă pompa submersibilă inteligentă este un dispozitiv ușor de utilizat, care îți va permite să controlezi și să protejezi funcționarea pompei submersibile.

Controlerele pot efectua sarcini cum ar fi controlul funcționării pompei pe baza citirilor de la senzori sau sonde de nivel de lichid, precum și comutatoare de presiune sau plutitoare. Aceste funcții includ, printre altele, pornirea și oprirea pompei în funcție de nivelul apei din rezervor,  precum și pe baza valorii presiunii lichidului din rezervorul în care se pompează apă.

Controlerul inteligent al pompei, este un dispozitiv de control și protecție ușor de utilizat pentru conectarea directă a pompelor submersibile trifazate, a pompelor de suprafață, a pompelor submersibile etc., menținând o presiune constantă a apei setată prin schimbarea vitezei motorului pompei.

Cutie comandă pompă submersibilă – Avantaje

O cutie comandă pompă submersibilă are multe moduri de operare prin adaptarea la diverse instalații electrice. Unele controlerele pot fi utilizate și în grupuri de până la 6 pompe. Caracteristicile lor importante care le deosebește de dispozitivele populare de control pornit/oprit sunt:

 • Eficienta energetică. Comparativ cu metoda tradițională de alimentare cu apă, sistemul de alimentare cu apă cu presiune constantă cu convertor de frecvență economisește energie 30% -60%.
 • Operare simplă. Toate funcțiile pot fi completate prin apăsarea unui buton, nu este nevoie să angajezi specialiști pentru programare.
 • Fiabilitate pompelor asociate timp de mulți ani. Cuplul mediu și abraziunea arborelui sunt reduse datorită scăderii vitezei medii, care asigură o durată mai mare de viață a pompei. Datorită funcției de pornire și oprire încorporate, dispozitivul va elimina efectul jetului de apă. (Efectul jetului de apă este o creștere a presiunii care însoțește oprirea rapidă sau începutul fluxului).
 • Protecție cuprinzătoare. Sistemul are cea mai cuprinzătoare tehnologie de supracurent, supratensiune, subtensiune, protecție la scurtcircuit, rotoare blocate, capacitatea de a proteja pompa împotriva funcționării uscate fără a fi nevoie să instalezi sonde/senzori în puț.
 • Posibilitatea conectării controlerelor în grupuri de pompe, până la 6 pompe. Controlul grupului se realizează de la nivelul celui selectat de utilizator ca controler principal, iar restul ajustează parametrii la cerințele sistemului. Programarea este extrem de simplă și nu necesită participarea unui programator.

Cutia de comandă pentru pompa submersibilă este utilizată pentru a asigura funcționarea fiabilă a unui motor monofazat al pompei fără condensator încorporat. Fără aceasta, durata de viață a motorului este redusă semnificativ. Cutia include un condensator necesar pentru pornirea motorului monofazat și a unui releu termic care protejează motorul de supracurent.

 

Adauga un comentariu