Local

Mesaj teribil al ieşenilor legat de felul în care a ajuns școala în România

Publicat: 02 oct. 2020
Mesaj al ieșenilor legat de Podul Alexandru cel Bun
Mesaj al ieșenilor legat de Podul Alexandru cel Bun

Un cetățean din Iași a transmis un mesaj legat de felul în care a ajuns școala în România. Modalitatea de a îşi exprima nemulţumirea în ceea ce priveşte situaţia actuală în şcolile din România este una inedită.

Mesajul vine în contextul în care ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, transmite în repetate rânduri mesaje contradictorii. De asemenea, deși s-au infectat sute de copii cu virusul SARS-CoV-2 și zeci de unități de învățământ din întreaga țară se află sub scenariul roșu, premierul României susține că elevii se află în siguranță la școală.

Afişajul este unul legal, însă nu se ştie dacă ieşeanul are autorizaţie de la Primăria Municipiului Iaşi. Banner-ul imens a fost afișat pe Podul Alexandru din Municipiul Iași.

”Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara” scrie mare, mesajul putând fi observat de la distanță.

Ludovic Orban: „Anul şcolar nu este compromis. Copiii sunt în siguranţă la școală”

Premierul Ludovic Orban a respins, vineri, 2 octombrie 2020, ipoteza că anul şcolar ar fi compromis. Reacţia sa vine după ce autoritile sanitare au confirmat că în ultima săptămână s-au infectat cu coronavirus aproape 800 de copii, dintre care circa 500 la categoria de vârstă peste 10 ani.

„Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranţă la şcoală pentru că sunt împreună cu cadrele didactice, educatorii, profesorii care au obligaţia să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătăţii. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să se producă la şcoală nu este foarte mare”, a declarat premierul.

El a spus că „majoritatea şcolilor funcţionează normal”, doar câteva fiind „în scenariul roşu”.

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

Peste 10.000 de părinți au semnat o petiție online prin care cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Cei care au semnat petiția sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată deschiderea școlilor și cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ.

Prin semnarea acestei petiții, părinții cer public demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Printre altele, părinții spun că a gestionat prost deschiderea anului școlar și sunt nemulțumiți că cei mici trebuie să poarte măști în timpul orelor de curs, dar și pentru faptul că nu au voie să iasă în pauze.

În această petiție semnată, părinții reclamă faptul că elevii de vârste mici nu pot purta masca între 6 și 8 ore pe zi și își doresc ca aceștia să aibă pauze în care să poate ieși la aer, nu să meargă doar la toaletă și să se întoarcă în clase.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o petiție prin care se solicită demisia ministrului Educației, Monica Anisie.

„Solicitarea vine în urma situației în care se găsește învățământul românesc, din cauza lipsei unui proiect concret privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, a lipsei transparenței și comunicării, precum și a numeroaselor sesizări primite în acest sens”, au transmis reprezentanții FACIAS.

Traian Băsescu: „Anisie este în categoria analfabeților funcționali“

Traian Băsescu a declarat că ministrul Educaţiei Monica Anisie  este în categoria analfabeţilor funcţionali din Executivul Orban, în ciuda faptul că este profesoară.

„Ce performanţă? Hai să fim serioşi. Practic PNL, ca de altfel şi PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiştii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi. Gândiţi-vă ce miniştrii aveau în trecut, ce miniştri au acum şi PSD şi PNL. Deci guvernează acum cu analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte, iar doamna Anisie, fie ea şi profesoară, este în această categorie, pentru că nu înţelege ministerul ei.

Comentarii
  • ` Reați ai dracu` de mârlani, cu școala voastră cu tot. Ați aplaudat toate blestemățiile. Să nu se mai facă școală serios, să nu se mai rezolve culegeri groase, ”că se stresează copiii”. Să nu se mai dea admitere separată la liceu, ”că se stresează copiii”. Să nu se mai dea treapta a doua, ca să nu mai intre toți boii, în ciclul superior al liceului, că ”că se stresează copiii”. Să nu se mai dea admitere la facultate, riguroasă, ”că se stresează copiii”. Să nu mai fie 5 ani de studiu la zi, cu examen de licență pe bune, ”că se stresează copiii”. Ați promovat toate nulitățile, toți neisprăviții, toți politrucii opăriți, toate anti-modelele, toți flecarii de două copeici ruginite, ziși psiho-pedagogi, experți în educație și alte soiuri de pierde vară. Așa că, popor tâmpit, ai să mănânci ce ți-ai pregătit în oală, la foc mic. De trei ori, din toată inima, ”HUIDEOOOOO”.

  • Bravo Școlarescu!
    Copiii sä stea cu masca pe față cât este necesar. Altfel vor sta cu masca de oxigen. Iar părinții să stea și ei cu mască și să nu mai comenteze atât tot timpul pentru că au un rol foarte important în educația copiilor lor. Și să fie disciplină. O mască purtată poate salva viața fiecăruia.

Adauga un comentariu