Stiri si curiozitati

Mesaje de regrete pentru decedați: Cum să alini suferința celor apropiați

Publicat: 26 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaje de regrete pentru decedați Cum să alini suferința celor apropiați
Când transmiți un mesaj de regret pentru cei dragi trebuie să-ți alegi cu mare grijă cuvintele

Fiecare dintre noi ajunge într-un moment al vieții când trebuie să scrie mesaje de regrete pentru decedați. Atât prietenii cât și familiile lor au nevoie de susținere și de un mesaj de condoleanță în cele mai dificile momente din viață. Un text în care să îți exprimi regretul este cel mai greu de făcut.

Când vrei să transmiți un mesaj unui prieten care a pierdut pe cineva drag trebuie să-ți alegi cu mare grijă cuvintele. De aceea, textul trebuie să fie simplu, sincer și suficient de potrivit pentru un astfel de moment.

Mesajele de condoleanțe pentru cei dragi sunt un mod prin care ne exprimăm regretul față de pierderea care a survenit în familia prietenilor noștri.

De obicei, mesajul trebuie să fie scurt și să-ți arăți apropierea față de familiei celui trecut în neființă.

persoana care tine o lumanare in mana

Mesaje de regrete pentru decedați: Expresii folosite pentru a ajunge mai ușor la sufletul persoanei îndurerate

Cele mai sincere și simple mesaje prin care poți alina suferința celui care a pierdut pe cineva drag încep cu „Dumnezeu să-l odihnească în pace” sau „Sincere condoleanțe”. Expresia cea mai folosită în astfel de momente triste este „Dumnezeu să-l ierte!” sau „Dumnezeu sa îl aibă în paza sa veșnică”.

De fapt aceste mesaje nu fac altceva decât să mai aline durerea pe care o simte o persoană care și-a pierdut mama, tatăl, bunica sau cel mai bun prieten.

mai multe luamanri aprinse si flori pe un mormant

Iată câteva exemple care te-ar putea ajuta să ajungi mai ușor la sufletul persoanei îndurerate:

  • „Când timpul este pe sfârşite şi o fiinţă dragă ne părăseşte pentru totdeauna, soarele îşi pierde căldura razelor sale, iar noi purtăm doliul întunericului, care rămâne în urma ei. Dumnezeu să-l / o ierte!”
  • „Sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire.”
  • „Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. In acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!”
  • „Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții. Dumnezeu să o ierte!”
  • „Golul lăsat în urmă este infinit. Nu te vom uita niciodată.”
  • „Ceasul despărţirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. Sincere condoleanţe!”
  • „Sincere condoleanţe familiilor îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire.”
  • „Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. In acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!”
persoana care plange la mormantul unei persoane apropiate
Prin mesajele de condoleanțe arătăm persoanei dragi că ne pasă

 

Cuvinte de evitat în mesaje de regrete pentru decedați

În astfel de mesaje este foarte important să fii cât mai clar și scurt și să spui cu ce te-a ajutat persoana respectivă. Nu este indicat să întrebi persoana dacă poți să o ajuți cu ceva. Mai bine acționează direct. De asemenea, este indicat să nu utilizezi replici de prisos precum:

„Când tatăl / vărul / fratele meu a murit” – nu îți asuma faptul că știi și înțelegi ce simte. Nu va ajuta cu nimic acest lucru.

„Viața continuă, lucrurile vor fi diferite în timp” – acestea nu sunt comentarii utile.

„Ea se află într-un loc mai bun” – chiar dacă amândoi aveți credință și știi că persoana iubită este în ceruri, persoana îndurerată nu are nevoie să audă acest lucru acum.

Cu siguranță mesajele nu vindecă rănile create de pierderea cuiva drag. În schimb au un rol destul de important. Datorită mesajelor de regrete pentru cei decedați reușim să oferim dragoste și empatie celui care a pierdut pe cineva special. Aceste mesaje de condoleanță pentru cei decedați arată persoanei de lângă tine faptul că îți pasă.

flacara de lumanare

Adauga un comentariu