Stiri si curiozitati

Mesaje pentru cei adormiți. Ce să-i spuneți unei persoane îndoliate

Publicat: 19 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaje pentru cei adormiți. Ce să-i spuneți unei persoane îndoliate
Cele mai inspirate mesaje pentru cei adormiti

Pierderea unei persoane dragi vine cu multă durere și mesaje pentru cei adormiți. Imediat, familia trebuie să se ocupe de ritualul de înmormântare, preoții vin cu un model de iertăciune, iar ceremonia se poate săvârși. În acele momente este greu pentru oricine să își găsească cuvintele și să transmită un mesaj de condoleanțe.

Indiferent cât de frumos sau cât de sincer va fi acel mesaj, faptul că persoana decedată a plecat de lângă familie și de lângă cei dragi, va produce un gol greu de umplut.

Mesaje pentru cei adormiți și familiile lor

Pentru a ne arăta afecțiunea și faptul că suntem mereu alături de familia și rudele celor trecuți în neființă transmite anumite mesaje de condoleanțe sau de suport. Cuvintele rostite sau scrise nu fac altceva decât să aline cătuși de puțin durerea pe care familia îndoliată o simte. În postul Paștelui, biserica ține timp de șase săptămâni, în fiecare sâmbătă, o slujbă pentru pomenirea celor adormiți.

Sâmbăta e ziua în care Mântuitorul a stat în mormânt cu trupul, iar cu sufletul S-a pogorât la iad, că să elibereze din el pe toți drepții adormiți. Biserica face pomenirea celor adormiți sâmbăta și pentru că această zi premerge duminicii – ziua Învierii – numită și cea dintâi zi a noii creații sau a opta zi, ziua veșniciei.

Vă prezentăm mai jos o serie de mesaje de pentru cei adormiți pe care le poți transmite familiei răposatului.

Golul lăsat în urmă este infinit. Nu te vom uita niciodată;

Ceasul despărţirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. Sincere condoleanţe!

Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu. Sincere condoleanțe!;

Cu sufletele împietrite am aflat de moartea mamei tale. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!;

Cu sufletele triste îți urăm din toată profunzimea sincere condoleanțe pentru pierderea tatălui tău;

S-a stins o fiinţă atât de dragă, lăsând în urmă durere și tristeţe. În aceste clipe atât de grele pentru tine îţi suntem alături. Sincere condoleanţe!

Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții. Dumnezeu să o/îl ierte!;

Sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire;

Dumnezeu a hotărât să vă despartă şi să pună capăt unui drum presărat cu dragoste şi dăruire. Sincere condoleanţe!;

Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!

De se face pomenire morților?

Cei trecuți în neființă sunt denumiți de către biserica “adormiți”. Acest termen are înțelesul de stare din care nu te mai poți trezi. Biserica nu vorbește despre trecere într-o stare de neființă, ci de trecere dintr-un mod de existență în alt mod de existență. Atunci când Iisus Hristos junge în casa lui Iair, a cărui fiică, de numai 12 ani, de abia murise, spune: „Nu plângeți; n-a murit, ci doarme” (Luca: 8,52).

Pentru a ne arăta afecțiunea și faptul că suntem mereu alături de familia și rudele celor trecuți în neființă transmite anumite mesaje pentru cei adormiți. Pomeniți în rugăciune și în gândurile noastre, persoanele dragi vor ști mereu că ne gândim la ei și că le ducem lipsa.

Adauga un comentariu