Sport

Mesajul ferm al lui Gică Popescu: „Să lăsăm suporterii pe stadioane în Liga 1! E o teamă pe care nu o înțeleg”

Publicat: 10 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul ferm al lui Gică Popescu Să lăsăm suporterii pe stadioane în Liga 1 E o teamă pe care nu o înțeleg
Gică Popescu nu doar că susține decizia UEFA ca meciurile de la EURO 2020 să se joace cu spectatori în tribune, ci consideră că acest lucru ar trebui să se întâmple și la partidele din campionatul României.

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că vor fi maximum 13.000 de suporteri la fiecare partidă de la EURO 2020 programată pe Arena Națională (25% din capacitatea stadionului). Gică Popescu, președintele Viitorului, a declarat că această măsură trebuie să se extindă și în cazul meciurilor din Liga 1.
Gică Popescu nu doar că susține decizia UEFA ca meciurile de la EURO 2020 să se joace cu spectatori în tribune, ci consideră că acest lucru ar trebui să se întâmple și la partidele din campionatul României.

Gică Popescu speră ca exemplul de la Campionatul European să fie preluat cel târziu din sezonul 2021/2020 al Ligii I

Președintele Viitorului Constanța speră ca exemplul de la Campionatul European să fie preluat cel târziu din sezonul 2021/2020 al Ligii I.

„Eu mă bucur că s-a luat această decizie. Asta înseamnă că e un pas prin care vom putea să revenim la normalitatea de dinainte și să lăsăm spectatorii pe stadion… deocamdată, într-un număr redus. Eu m-aș bucura ca, odată cu acest Campionat European, lucrurile să rămână acolo. Adică oamenii să ramână în tribună, să nu-i mai scoatem. Eu cred că este o teamă pe care nu o înțeleg. Nu știu de ce nu am putea face acest lucru. Dacă se respectă măsurile impuse de către autorități, să lăsăm și la Liga 1 un 25-30% dintre spectatori pe stadioane. Eu sper ca EURO să fie un exemplu pentru toată lumea, că se poate, că există soluții să aducem oamenii în stadioane”, a declarat Gică Popescu pentru as.ro.

LPF cere de asemenea ca suporterii să participe la meciurile din Liga I

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, dorește ca fanii fotbalului din România să poată urmări de asemenea din tribune meciurile din competițiile interne dacă respectă toate normele de siguranță.

„Este o decizie foarte bună. Noi sprijinim orice inițiativă care permite reîntoarcerea fanilor pe stadioane în condiții de siguranță, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Avem o singură pretenție pe care am transmis-o public. Astăzi vom transmite o adresă către MTS prin care solicităm să nu se facă o discriminare… să nu se creeze o discriminare între fanii cluburilor din România și cei care își doresc să participe la EURO pentru a susține echipele naționale favorite”, a spus Justin Ștefan deunăzi.

Meciurile programate pe Arena Națională la EURO 2020:

Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00)
Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00)
Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00)

În afara meciurilor din Grupa C, tot Bucureștiul va găzdui și o optime de finală pe care o vor disputa câștigătoarea Grupei F și formația clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Adauga un comentariu