Local

Mesajul lui Igor Istrati, președintele APP Iași, despre situația actuală din Republica Moldova

Publicat: 30 apr. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Mesajul lui Igor Istrati președintele APP Iași despre situația actuală din Republica Moldova
Igor Istrati, președintele Alianței pentru Patrie Iași

Igor Istrati, președintele Alianței pentru Patrie Iași, a transmis un mesaj legat de cazul cetățenilor din Republica Moldova, în urma conflictului din Ucraina și a situației tensionate din zona Transnistria:

De ce suntem indiferenți fața de frații noștri???

Trăim în perioade grele. Razboiul din Ucraina a schimbat multe în viața noastră. Stăm mulți dintre noi cu ochii pe știri, ca să ne informăm. Dar oare suntem informați corect?SUA acordă un ajutor masiv Ucrainei, atât militar, cât și economic. Țările europene anulează taxe vamale pentru produsele din Ucraina, Romania le-a acordat drept de sedere Ucrainenilor pentru 9 luni. Minunat! Dar ce facem cu frații noștri de peste Prut? De ce cetațenii Rep. Moldova nu au drept de muncă în Romania? De ce sunt tratați la fel ca asiaticii care vin la noi în țară, așteptând luni intregi să primească o viză de lucru? Oare Moldova nu e afectată de razboi? Oare din Rep. Moldova nu fug frații noștri, după exploziile din Tiraspol? Oare ei nu au nevoie de piață de desfacere, în criza actuala? Ce  facem? Sau ei sunt frații noștri doar atunci când mergem dupa voturi la ei? Cred ca e nevoie urgent, ca guvernul să elimine vizele de lucru pentru cetățenii din Rep. Moldova, asa cum au facut-o Polonia, Germania Olanda, și alte state europene, dacă ne iubim neamul, și să elimine toate taxele vamale și restricțiile pentru Rep. Moldova.

Comentarii
  • Are dreptate, sunt fratii nostri doar pentru a obtine buletine, pasapoarte, libera trecere in UE, in general numai pentru avantajele lor, atat.
    In rest sunt prietenii rusilor aproape 100 %, iar pe noi nu ne au la suflet de nici un fel.
    Maxim 10% atat, dar cred ca si acest procent este foarte mare.
    Verifica in teren , daca nu crezi.
    Mergi la ei sau stai printre ei si o sa vezi si tu realitatea.
    Fa-te ca esti de al lor si ai sa vezi ce spun despre noi, dupa care o sa iti schimbi parerea despre amicii tai moldoveni.
    Si nu o mai da cu propaganda, etc, ca nu mai tine, sunt satu-i oamenii de aceste smecherii.
    Dar mai intai verifica si tu, iar dupa aceea vorbeste.

  • In virtutea tradiționalei frății, propun Guvernului să vireze Moldovei câteva zeci de mld. , nu de alta, dar mâine-poimâine le vin ceilalți…frați în vizită, tocmai de la Moscova și nu au cu ce să cumpere câteva butoaie de votcă pentru protocol. Păi, să-i lăsăm să se facă de râs?

Adauga un comentariu