Actualitate

Mesajul lui Nelu Tătaru pentru angajații din sănătate: „Reparăm această nedreptate!“

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul lui Nelu Tătaru pentru angajații din sănătate Reparăm această nedreptate
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Dragoș Garofil, secretar de stat au discutat, joi, 22 octombrie, cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate, ministrul afirmând că de anul viitor întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeași grilă de salarizare.

Nelu Tătaru le-a spus reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 și a dat asigurări că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.

„Dorim să facem ordine în sistem și să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susținem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grila de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți pe care îl înaintăm către instituțiile abiliate”, a declarat Nelu Tătaru.

Protest al angajaților din Sănătate în fața ministerului

Personalul tehnic, economic și administrativ din sistemul sanitar a protestat astăzi, 22 octombrie, în fața Ministerului Sănătății, . Reprezentanții personalului TESA (tehnic, economic și socio-administrativ) au cerut eliminarea discriminării și tratarea echitabilă în legislație a întregii echipe din spitale, medicală si nemedicală.

„Dorim să atragem atenția încă o dată guvernanților că discriminarea, nedreptatea și inechitatea continuă în sistemul sanitar. Cerem să se pună capăt acestei situații! Cerem eliminarea discriminării și tratarea echitabilă în legislație a întregii echipe din spitale, medicală si nemedicala. Cerem încetarea tratării diferențiate și desconsiderării muncii personalului nemedical din sectoarele tehnic-economic-administrativ!”, au spus reprezentanții Uniunii TESA.

Protest inediat al medicilor rezidenți din Spania

Medicii rezidenți din Spania au apelat la un protest inedit împotriva lipsei de strategie a autorităţilor în condiţiile actualei pandemii. Mai mulți medici rezidenți din Barcelona şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării.

Medicii critică lipsa personalului din spitale şi denunţă extenuarea la care sunt supuşi de mai bine de 7 luni. Acetia condamnă lipsa de empatie a guvernului catalan care nu le măreşte salariile de mulţi ani şi îi exploatează de mai bine de jumătate de an în ture fără sfârşit.

„Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri. Şi ne-am luptat, nu cu curaj, ci mai degrabă cu entuziasmul dat de faptul că noi pentru asta ne-am pregătit. Acum am văzut că e un maraton şi începe să aibă efecte la nivel psihologic. Epidemia din 1918 a lăsat o atmosferă de anxietate şi de depresie în Europa, care a durat mai mulţi ani. A durat 4 – 5 ani ca să treacă şi cred că acum va fi la fel”, a declarat César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal din Madrid.

Pandemia de COVID-19 lovește puternic Europa

Pandemia de COVID-19 lovește puternic Europa. Spania devine prima țară din Uniunea Europeană care depășește pragul de un milion de infectări cu noul coronavirus. Franța este aproape s de această cifră și se are în vedere introducerea de noi restricții. În Italia a fost atins un nou record al infectărilor într-o singură zi, iar Cehia are cea mai accelerată rată de îmbolnăvire.

Spania a trecut de acest prag după un nou record, de aproape 17.000 de cazuri în 24 de ore.

Spania, care numără circa 47 de milioane de locuitori, este cea de a şasea ţară din lume care atinge acest prag de un milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia şi Argentina, potrivit AFP.

Adauga un comentariu