Local

Mesajul profesorului universitar Dorina Isopescu, la începutul anului școlar: „Suntem datori să oferim o viaţă normală şi în siguranţă copiilor noştri şi dascălilor”

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul profesorului universitar Dorina Isopescu la începutul anului școlar Suntem datori să oferim o viaţă normală şi în siguranţă copiilor noştri şi dascălilor
Prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu

Profesorul universitar Dorina Isopescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), la Primăria Iași a transmis un mesaj tranșant autorităților locale la începutul anului școlar. „Suntem datori să oferim o viaţă normală şi în siguranţa copiilor noştri şi dascălilor”, a spus prof. univ. dr. ing. Dorina Nicolina Isopescu.

Universitarul susține că în fiecare an școlar se pornește într-o călătorie a cunoașterii. În prima zi de școală, toate persoanele își amintesc cu nostalgie curtea școlii aglomerată, privirile întrebătoare și cu teamă de necunoscut al elevilor, dar și dorința de a porni într- nouă aventură.

„Azi începe școala!
Ca în toți anii, la fiecare început de an școlar, elevi sau profesori, pornim într-o călătorie a cunoașterii și sperăm împreună să fie unul cu împliniri! În această zi, cu toții ne amintim de prima zi de școală, de aglomerarea din curtea școlii unde se amestecau emoții, zâmbete, îmbrățișări, priviri întrebătoare, teamă de necunoscut, dar și dorința de porni într-o nouă aventură în universul plin de miracolele științei și culturii. Dar toate acestea sunt amintiri pentru cei care le-au avut și povești ”la gura sobei” pentru alții.”, a declarat universitarul Dorina Isopescu.

Anul acesta școala începe altfel!

Candidatul PMP la Primăria Iași transmite că trebuie să fim conștienți că suntem datori cu o viață normală și în siguranță pentru elevi, profesori, părinți.

În fiecare unitate de învățământ trebuie să fie luate măsurile necesare pentru a asigura prevenirea infectării cu noul coronavirus. Astfel, fiecare școală va asigura distanțarea socială între elevi, dotarea băncilor cu separator, dezinfectarea tuturor spațiilor, dar și organizarea spațiilor de recreere.

„Pentru că în plină criză pandemică de infecție cu SARS-CoV-2, suntem conștienți că suntem datori cu o viață normală și în siguranță pentru copii noștri, pentru dascălii lor, pentru noi toți!

În fiecare școală, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, trebuie să fie luate măsuri pentru ca să se asigure distanțarea fizică între elevi sau dotarea băncilor cu separator în situația în care nu se poate acest lucru, pentru stabilirea circuitelor funcționale, pentru organizarea spațiilor de recreere, de asigurare a cantităților necesare pentru materiale de curățenie, igienă și dezinfecție, pentru materiale de protecție pentru elevi, profesori și personalul didactic auxiliar.
În ultimele zile însă am văzut numai manifestări festive din partea Primăriei, cea care trebuie să asigure și să se asigure că toate măsurile sanitare au fost realizate în școlile din municipiul Iași.”, a declarat sursa citată.

Cum este un primar responsabil în viziunea prof. dr. univ. Dorina Isopescu

Prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu este de părere că un primar responsabil este acela care ar fi trebuit să prezinte o situație completă a nivelului de protecție realizat în unitățile de învățământ din municipiu. Deși se începe noul an școlar cu multe necunoscute, profesorul universitar transmite sprijin dascălilor și elevilor de pretutindeni.

„Un primar responsabil, pe lângă flori și ghiozdane, ar fi trebuit să prezinte o situație completă a nivelului de protecție sanitară realizat în școlile din municipiul Iași, astfel încât elevii și părinții, noi toți cetățenii orașului, să ne eliberăm de frica de a nu ne îmbolnăvi. Începem acest an școlar cu multe necunoscute.
Această zi de nou an școlar trebuie să fie o zi de încredere, pentru ca toți elevii să găseacă un sprijin în școlile care-i așteaptă, iar dascălilor lor să le dea putere în activitățile ce vor veni.
Mult succes tuturor!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dorina Nicolina Isopescu.

Comandat de Partidul Mişcarea Populară Iaşi, produs de LIVE SOLUTION ONLINE SRL, CUI AEP 21200020.

Adauga un comentariu