Local

Scrisoare adresată tinerilor din Iaşi pentru a merge la vot

Publicat: 15 aug. 2020
ALT=«Mesaiul transmis de TNL tinerilor ieșeni»
Mesaiul transmis de TNL tinerilor ieșeni

Scrisoare adresată tinerilor din Iaşi pentru a merge la vot. Reprezentanții Tineretului Națioanl Liberal au lansat un mesaj adresat tinerilor ieșeni prin care îi invită să se implica în politică pentru a dezvolta o comunitate funcțională, care să se ridice la standarde europene. Aceștia îi invită pe tineri să se prezinte la vot și să îl susțină pe Costel Alexe în funcția de președinte al Consiliului Județean, care, prin experiența dobândită de-a lungul anilor, va putea implementa în Iași proiecte favorabile evoluției municipiului.

„Dragi tineri,

Voi cei care învățați în Iași, care lucrați în Iași, care v-ați făcut o familie aici sau ați deschis un business. Voi cei care ați găsit aici o comunitate frumoasă, care ați făcut din Iași acasă, care visați și vă faceți planuri aici. Vă scriem aceste rânduri pentru că și noi facem aceleași lucruri și ne dorim să rămânem într-un județ căruia să-i oferim energia și creativitatea noastră, dar care la rândul lui să ne ofere oportunități de a ne dezvolta frumos.

Pentru asta e nevoie de o viziune comună a autorităților, de colaborare, de o echipă pentru Iași, iar Partidul Național Liberal a găsit o astfel de echipă în Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, și Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica. Este nevoie însă de mai mult.

Și noi, tinerii Iașului, trebuie să facem echipă pentru a ne crea comunitatea în care dorim să trăim.

Vă dorim ca profesionalismul și inițiativa, de care atât de mulţi dintre voi daţi dovadă în fiecare zi, să vă determine, la un moment dat, atunci când veţi considera voi că este necesar, să fiţi cetăţeni implicaţi, să vă exprimaţi punctele de vedere, să participaţi la procesele de luare a deciziilor. Vă dorim să vă implicați tot mai mult în cât mai multe domenii ale vieții publice, dar mai ales în viața politică, în administrația centrală și locală sau în diplomație, acestea fiind domenii în care vocea tinerilor trebuie să se facă mai bine auzită.

Pe toți cei care rezonați cu ideile și proiectele noastre, vă invităm alături de noi! Pe toți cei care nu aveți nicio legătură cu politica, vă invităm, de asemenea, alături de noi, pentru că doar împreună putem produce schimbări. Pe toți cei care faceți parte din alte echipe politice, vă felicităm pentru implicare și vă dorim să lucrați doar în folosul comunității ieșene.

Marius Minea, Președintele TNL Iași:

«Pentru prima oară după zeci de ani, noi, tinerii din Județul Iași avem o șansă extraordinară: un președinte al CJ Iași provenit din rândurile noastre și un primar al Municipiului Iași ce și-a dovedit deja deschiderea față de nevoile și ideile noastre, ale tinerilor.

Sunt convins că din postura de președinte al CJ, Costel Alexe va revitaliza județul și în doar patru ani îi va schimba fața. Este energic, determinat și perseverent și a dovedit deja la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor că are puterea de a face. A deblocat și finalizat proiecte importante pentru întreaga țară, proiecte ce zăceau în sertare, «uitate» intenționat de cei care au preferat să blocheze decât să dezvolte țara în care și ei trăiesc.

Costel Alexe a operaționalizat SUMAL-ul, Inspectorul Pădurilor, a trecut prin parlament un nou Cod Silvic, a deschis noi programe de finanțare pentru o mobilitate prietenoasă cu mediul și multe altele. Toate acestea au fost realizate în doar 9 luni de zile. Gândiți-vă ce poate face în 4 ani, având alături în aceeași echipă pe Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și un guvern liberal, ce va avea ca prioritate doar dezvoltarea comunităților locale și nu contrele politice.

Vrem să dezvoltăm țara, județul și municipiul în care trăim.

Vrem să arătăm că și în România se poate. Vrem exact ceea ce vreți și voi. Vrem, putem și este momentul să facem toate aceste lucruri, însă singurul mod în care toate acestea sunt posibile este în echipă, cu toții. Mediul politic, administrația publică și tinerii trebuie să fie de aceeași parte a baricadei.»Vă invităm să vă folosiți de dreptul la vot pe 27 septembrie, investiți-ne cu încrederea voastră, veniți alături de noi să facem lucruri frumoase împreună și să dezvoltăm inteligent și inovativ acest judet!”, se arată în mesajul transmis de TNL.

Comentarii
 • Tineri,mergeți la vot pentru ca acesta este datoria voastră și a mea. Mergeți la vot pt a avea conștiința împăcată că v-ați făcut datoria. Nu sa stam deoparte dar sa comentam că niște cârcotași că x e bun sau că y e cum e. Mergeți la vot pentru voi,pensionarii sunt pe vechi,adică cu comunistii și nu se gândesc la noi,cei tineri ,nou cei care muncim sa le putem plati pensiile. Trebuie sa ne gândim la binele nostru. Mergeți la vot!

 • # ciuma rosie se transforma in #ciuma galbena
  Baiii cum puteti sa spuneti prostiile astea, pai CHIRICA de la PSD sa il votam din nou, sa dea autorizatii, vedeti haosul din Iasi, nici dupa 6 ani de mandat nu a sincronizat semafoarele!
  Daa sa votam Chirica PSD, ca asa isi mai poate lua inca 4 case? De unde a avut bani de ele, el cu un salar de bugetar, a furat???!
  Sa votam PNL, dar ce a facut pentru IASI??? L a avut pe FENECHIU ministru transporturilor, pe ADOMNITEI ministru învățământului, veceuri in curtea scolii inca sunt!
  Pe ADOMNITEI presedinte de Consiliu judetean, arestat pentru furt!
  Aveti un istoric identic cu PSD!
  Bodea l ati dat afara din partid, si la schimb a venit Chirica
  Ce partid sunteti mai PNL ???
  Primarul de la Barnova de la PSD , acuma a trecut la PNL, pai alegem tot CIUMA ROSIE, alegem tot PSD???
  „EU” esti un membru PNL care ar trebui sa ii fie rusine, pensionarii nu toti voteaza cu PSD si pensionarii au cladit aceasta tara!
  TINERILOR cititi bine, PNL nu a vrut sa mareasca ALOCATIILE copiiilor??? Cum puteti vota asa ceva???
  E sansa voastra sa GANDITI, lasati berea si micii, nu faceti aceeasi greseala ca celelalte generații, vedeti ce fac pentru viitorul vostru!!!
  PNL…. Somaj in floare, achizitii la preturi de 100 de ori mai mari, masti la pretul de 10 ron bucata, asta v a vandut PNL!!!
  Ganditi singurei, alegeti partide mici, noi, independenti!
  Dati o palma PNL ului si PSD ului!!
  NU MAI VOTATI aceleasi partide de 30 de ani! Nu faceti aceeasi greseala!!,
  Gandeste ca votul tau conteaza , #FII RESPONSABIL!

 • Da tinerilor pe voi vâ poate prosti mai ușor clanul pdln-le —nu le e rușine sâ vâ mai cearâ voturi –dupâ ce nau vrut sâ dubleze alocațile pentru voi — ca sâ se lefâie ei în șparanghe și sâ tragâ pe nas trambuci —- de a învâța decent în noul an școlar nici vorbâ—- trebuie sâ le cumpârați mâștile lor cumpârate prin fraudarea banului public –și vîndute vouâ cu supra preț–etc—– vâ cerșesc votul pentru un trai mai bun pentru ei nu pentru voi ——-ce a fâcut anonimul drujbar pînâ acuma pentru –iași —–0000000000000—în schimb au mormane babane prinn conturi—–meritâ sâ le dați medali în loc de voturi —-

 • Dacă își imaginează cineva din vreun partid că va ieși cineva la vot, i seamănă că ne considerați proști și ușor de manipulat. Nici un roman nu că intra în secțiile de votare. Ne-ați băgat în pandemie, ne-ați ucis cu zile, ați transformat medicii în călăi, ne-ați închis firme, Ne-ați sărăcit, și voi toți ați furat cat ați putut. Nimeni nu va ieși la vot. Sunteți niște criminali împuțiți și niște tâlhari la drumul mare. Nu mai avem nevoie de voi indiferent de culoare politică. Sunteți mizeriile și scursurile acestei nații. Votati-va singuri. Noi ne vom bucura de aceasta zi de relaxare. Pentru toți politicienii români, mă cac in viața voastra, așa cum ați făcut și voi cu viața noastră. Morții pandemiei cer tribut, canaliilor.

 • „Marius” TREBUIE MERS LA VOT! Trebuie sa votam, altfel tot cei pensionari vor hotara cine sa ne conduca!
  Daca noi tinerii nu suntem responsabili sa nu avem pretentii si intrebari DE CE plecam in strainatate!
  TINERILOR voi nu vreti Bazin olimpic, voi nu vreti tresee de bicicleta??? Da 4 ani primar Chirica NU a facut NIMIC pentru tineri!!!
  Votul tau conteaza!
  #NU votez partide mari!!! Asa le aratam ca nu si au facut treaba!
  #VOTEAZA si tu partide mici sau independenti! #
  # STOP minciunilir si promisiunilor in campanie!!! #
  # NU votez #pnl sau #psd

 • Pai aveti un exemplu „bun” de dat cei de la PNL. A se vedea ce a facut pentru Iasi acest pusti Timofciuc Razvan Voi vorbiti de venirea tineretului la vot? Acum cu ce va laudati, cu Chirica care provine din PSD si a devastat Iasul cu „rechinii” imobiliari? Nu va e rusine sa platiti ca sa va laudati cu niste esecuri politicianiste?

 • „Vlaicu”. A trecut timpul cand din 2 rele tre sa alegem raul cel mai mic! Acuma avem cu cine vota, sunt si alte partide inafara de Pnl si Psd!!!
  #voteaza partidele mici, fara corupti, fara interese imobiliare, fara securisti!
  # votul tau conteaza, tinerii trebuie sa iasa la vot

 • Va plangeti ca vreti o tara ca afara, ca vreti schimbare! Dar de 30 de ani votati PSD si PNL! A VENIT timpul sa votati si alte partide, curaj, sa nu mai votam hotii!
  Spuneti la parinti, la bunici sa NU mai voteze cu PNL si PSD, de 30 de ani EI ne au condus, VREI sa ne conduca tot ei???
  Sunt partide mai mici care au oameni noi, sunt independenti, ai pe cine vota!!!
  PNL a fost impotriva maririi ALOCATIILOR PENTRU COPII si ei acuma se adreseaza tot lor sa ii voteze????
  # nu sunt prost, VOTUL meu conteaza!

 • Cum ne scoatwti la vot cand PNL a fost si a votat impotriva dublarii alocatiilor de copii? Voi ne credeti pe toti fraierii si prostii vostri moldoveni!
  SCÂRBE PNL # NU VA VOTAM

 • Trebuie sa fii chiar infantil sa votezi un partid încălecat de plăvanul cotrocean. Un partid care are o istorie însângerată, după uciderea a zeci de mii de țărani (1907), mineri (1929), feroviari _Grivița 1933, urmează pensionarii 2020 prin furtul a 26% din pensie și copii+adolescenți și tineri, prin ciuntirea consistenta a alocațiilor. Un partid care a tțiat un sfert din bugetul Sănătății ca să moară alte mii de români prin spitale din lipsă de medicamente si dotare tehnică. Un partid condus de, atenție, KWJ, Ludovik Orban, fiu de securist maghiar, Raluca Turcan cu studii la Moscova, caluficată de Orban drept o …navetistă prin paturi ali mahărilor. Tovarășți de la BZI, credeți că tineretul e atât de naiv?

Adauga un comentariu