WoW!

Metoda „de trei ori trei” poate trata inflamaţia amigdalelor şi durerile din gât

Publicat: 03 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metoda de trei ori trei poate trata inflamaţia amigdalelor şi durerile din gât

Indiferent de cauze, durerile în gât şi inflamaţia amigdalelor pot fi extrem de neplăcute şi insuportabile. Durerile de gât pot fi provocate de infecţia amigdalelor, de o iritaţie locală legată de surmenajul coardelor vocale, sau de factori externi, precum praful, aerul uscat sau fumul de ţigară.O alternativă sănătoasă a medicamentelor antalgice (ibuprofen, paracetamol), care uşurează temporar durerea, constă în administrarea remediilor naturiste, care calmează mai rapid iritaţia sau senzaţia de arsură în gât.

Metoda „de trei ori trei”

Potrivit unor credinţe populare din Scoţia, durerile de gât pot fi alungate cu ajutorul acestei terapii alternative. Ştiinţa confirmă, într-adevăr, că cele trei ingrediente vindecă durerile de gât.

Se amestecă 3 linguri suc de lămâie cu 3 linguri de oţet roşu. Cele două ingrediente se încălzesc uşor, pe foc mic (fără a da în clocot). Se îndepărtează de pe foc, se lasă în repaus timp de 10 minute, apoi se adaugă 3 linguri de miere. Remediul se administrează de 3 ori pe zi, timp de 3 zile.

Remediul care vindecă durerile în gât şi inflamaţia amigdalelor

Următorul preparat vindecă gâtul inflamat în doar două ore.

Ingrediente

  • 200 ml. de apă;
  • 50 gr. de chimen;
  • 1 lingură de oţet de mere organic;
  • 2 linguriţe de miere.

NOTA! Dacă aveţi diabet, eliminaţi mierea de albine din reţetă.

Mod de preparare:

Seminţele de chimen se macină într-o râşniţă de cafea sau se pisează în piuă. Într-un vas se toarnă cei 200 ml. de apă în care se adaugă, apoi, chimenul. Recipientul se pune pe foc mic, iar compoziţia se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, astfel încât să se obţină un amestec dens, bine închegat şi lipicios. La final, recipientul se îndepărtează de pe foc şi se lasă la răcit. Se adaugă oţetul de mere organic şi mierea de albine, amestecând foarte bine.

Durerile în gât, vindecate rapid cu remedii naturiste

Administrare

Din acest remediu se administrează câte 1 lingură la fiecare 20 de minute. Simptomele se vor ameliora simţitor după prima oră, iar după două pre, durerea ar trebui să dispară complet.

Efectul expectorant al chimenului ajută la eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii. Seminţele au efect antispatic, antiinflamator şi antibiotic. Totodată, uleiul volatil de chimen este antihistaminic, ceea ce înseamnă că ajută la calmarea reacţiilor alergice la nivelul aparatul respirator.

Antiseptic şi bactericid, oţetul de mere uşurează durerile de gât. Foarte important este şi faptul că aciditatea oţetului de mere previne înmulţirea bacteriilor.

Mierea are efecte imunostimulente şi antiinfecţioase directe, în compoziţia sa fiind prezente substanţe cu efect antibiotic. La ambele reţete, se recomandă, în special, mierea polifloră sau mierea de mentă.

Mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere ca acţiune terapeutică, întrucât ea înglobează nectarul de la câteva zeci sau sute de specii de plante medicinale, împrumutând câte ceva din proprietăţile terapeutice ale fiecăreia dintre ele.

Mierea polifloră din regiunile muntoase înalte are un efect antiinfecţios care se adresează în special aparatului respirator.

Mierea de mentă culeasă de albine din culturile de mentă întinse pe zeci de hectare, este folosită ca antitusiv, bronhodilatator, calmant gastric, analgezic, antispastic.

Adauga un comentariu