WoW!

Metode prin care scapi de afide din tufele de trandafiri

Publicat: 25 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode prin care scapi de afide din tufele de trandafiri
Afidele atacă cu predilecție bobocii mici și frunzele aflate în dezvoltare

O curte frumoasă îşi doreşte oricine. Plină de flori, cu gazon mereu verde şi copaci înfrunziţi. Ştii care este cea mai versatila plantă care îţi foate înfrumuseţa curtea? Ei bine, trandafirul. Înfloreşte din luna mai şi până pe la finalul lui octombrie. Dacă îi rupi floarea, după ce s-a uscat, garantat în maxim 3-4 săptămâni vei avea iarăşi flori mari şi parfumate. Învaţă însă şi cum să ai grijă de ea. Uite ce metode anti afide ai pentru trandafiri.

Trandafiri – Cum să scapi de rugină şi mană

Ca să ai trandafiri frumoși, mereu înfloriți, nu sunt necesare doar hidratarea și pH-ul neutru al solului. Este nevoie să ai grijă și de tufa în sine. În perioadele de umezeală și nu numai, trandafirii sunt o hrană excelentă pentru afide. Nu uita, de asemenea, că afidele afectează atât tufele mai bătrâne, cât și butașii puși în toamna anterioară. Foloseşte această metodă ca să scapi de insectele dăunătoare.

Ingrediente:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de soluţie pentru spălat vasele
  • 1 lingură de ulei
  • 1 pastila de aspirină
  • 1l de apă

Metoda de preparare:

Mai întâi dizolvă aspirină într-o cantitate mică de apă, apoi adăugă restul ingredientelor. Completează apă până la un litru. Ai grijă să stropeşti tufele de trandafiri, cu această soluţie, o dată la 7-10 zile.

Cum scapi trandafirii de afide

Afidele sunt nişte mici insecte, de culoare verde, care atacă bobocii şi frunzele proaspete. În timp, duc la îmbolnăvirea tufei. Ca să scapi de ele, îţi recomand două metode. Prima consta în spălarea tufei cu jetul puternic de apă sau strivirea afidelor. Ţine cont de faptul că trebuie să aplici metodele în fiecare zi. Afidele căzute pe sol vor fi mâncate rapid de păianjeni, vrăbii, viespi şi nu numai.
Dacă vrei o altă metodă, foloseşte o soluţie făcută din decocturi şi infuzii. Acestea au miros sau gust înţepător, iar afidele vor lăsa baltă aproape imediat tufa de trandafiri.

Alte soluţie anti afide

Foloseşte şi aceste metode, dacă nu reuşeşti să scapi de afide prin metodele prezentate mai sus.

  • Soluţie cu săpun. Dizolvă 4-5 linguri de săpun într-un litru de apă. Stropeşte trandafirii o dată la 14 zil. Foloseşte doar săpun de rufe. Săpunurile pentru utilizare umană au arome şi parfumuri, care vor atrage afidele şi alte insecte dăunătoare. Așadar, în loc să scapi de ele, riști să aduni și mai multe;
  • Decoct de cenușă. Dizolvă 300-400 gr de cenuşă în 10 litri de apă şi pune totul la fiert. După jumătate de oră ia de pe foc şi lasa la infuzat în jur de 24 de ore. Strecoară apoi lichisul şi stropeşte trandafirii şi alte plante afectate de afide. Ai grijă ca lichidul să fie bine strecurat, altfel riști să înfunzi recipientul cu pulverizator;
  • Infuzie din coji de ceapă. Pune într-un loc cald, timp de 5 zile, 10 litri de apă şi 200 gr de coji de ceapă. Strecoară apoi lichidul şi stropeşte nu doar tufele afectate, ci şi cele sănătoase (cu scop profilactic).
  • Infuzie de usturoi. În 10 litri de apă pune la macerat, pentru 24 de ore, 2 căpăţâni de usturoi (mărunţite cu tot cu coajă).

Inspiră-te și din acest material video, ca să scapi de afide:

Adauga un comentariu