Remedii naturiste

Metode rapide de eliminare a mucusului din gat

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode rapide de eliminare a mucusului din gat
Ghimbirul are proprietăți terapeutice puternice.

Mucusul formează un strat protector in gură, nas, sinusuri, gât, plămâni, stomac și intestine. Le împiedică astfel să se deshidrateze. Acesta formează, de asemenea, o barieră de protecție împotriva intrușilor. Impiedica bacteriile și virușii să pătrundă în corpul dumneavoastră. Mucusul conține, de asemenea, anticorpi care ajută corpul să recunoască intrușii și să-i omoare. Deci, există întotdeauna mucus în corpul tău.

Dar uneori compoziția mucusului se schimbă: devine mai groasă, mai solidă. Când se intampla asta, prezența sa în corp nu trece neobservată (în timp ce, în mod normal, nu o simți). Aceasta se poate intampla în urma unei reacții alergice (de exemplu, febra fânului), după ce ați mâncat sau ați băut produse lactate (dacă aveți intoleranță la lactoză) sau când ați răcit.

Cele 5 remedii naturale pentru eliminarea mucusului din gat

Ghimbir + miere

Ghimbirul are proprietăți terapeutice puternice. Acesta este motivul pentru care este adesea folosit pentru a trata răcelile. Ghimbirul acționează și asupra flegmei. Reduce tusea și înmoaie căile respiratorii.

Mierea are proprietăți antibacteriene și antifungice: este ideală dacă aveți dureri în gât sau dacă aveți o răceală și sunteți congestionat de flegmă. Mierea depune într-adevăr un strat protector în gât. Astfel, reduce iritația și permite membranelor mucoase afectate să se repare singure.

Rețetă: încălziți 2 linguri de miere. Adăugați o linguriță de ghimbir ras. Consumați 2 linguri în fiecare zi, timp de 3 zile. Asigurați-vă că temperatura nu depășește 40°C. Mierea își pierde proprietățile terapeutice la temperaturi ridicate.

Ceapă și lămâie pentru a dilua flegma

Ceapa este miraculoasă pentru sănătate. Functioneaza ca un antibiotic natural. Ceapa crudă conține o substanță care ajută la combaterea bacteriilor din gură.

Pentru această rețetă, trebuie să curățați și să stoarceți o ceapă (în storcător). Apoi adăugați sucul de o lămâie. Aduceți amestecul la fierbere, împreună cu o ceașcă de apă. Gatiti timp de 2 pana la 3 minute. Când amestecul s-a răcit, amestecați o linguriță de miere. Bea o cană de 3 ori pe zi, până te simți mai bine.

Gargară cu apă sărată

Puneți o lingură de sare de bucătărie într-un pahar cu apă fierbinte. Faceti gargară cu acest amestec timp de câteva minute. Nu înghiți! Te vei simți mult mai bine după câteva minute de gargară. Remediul funcționează foarte bine și dacă suferiți de dureri în gât.

Curcuma pentru eliminarea mucusului

Curcuma este un adevărat superaliment. Purifică, ameliorează durerea, reduce inflamația și crește rezistența. Exact de ce ai nevoie!

Puteți pune o jumătate de linguriță de piper negru și pudră de curcuma într-un pahar de lapte cald. Se amestecă și cu o linguriță mică de miere. Se bea zilnic până când flegma se dizolvă.

Ceai de plante

O ceașcă fierbinte de ceai de plante ajută la diluarea mucusului. Dar căldura nu este singurul factor important. Compoziția contează și ea. Menta, cimbrul, mușețelul și echinacea reprezinta o opțiune excelentă.

Adauga un comentariu