Remedii naturiste

Metode rapide pentru a elimina mucusul din gat sau piept

Publicat: 12 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode rapide pentru a elimina mucusul din gat sau piept
Ceapa contine compusi iritanti, care declanseaza tusea si in acelasi timp permit mucusului sa creasca.

Tusea cu mucus nu este ușoară! Pe lângă faptul că este iritanta pentru gât, este enervanta. Există câteva remedii pentru a elimina mucusul din gat sau piept, așa că iată 10 sfaturi!

1. Sirop de casă

Prepararea propriului sirop este un remediu pentru tuse foarte ușor de preparat cu doar câteva ingrediente. Cel mai simplu: cel făcut cu suc de lamaie, miere și piper Cayenne. Doar amestecați aceste trei ingrediente. Mierea este responsabilă pentru calmarea și protejarea țesuturilor iritate, în timp ce sucul de lămâie ofera un pic de vitamina C sistemului imunitar. Ardeiul iute crește aportul de sânge către regiunea jugulară și astfel favorizează vindecarea mai rapidă.

2. Ceaiuri de plante medicinale

Este indicat să beți ceaiuri medicinale din plante făcute din cimbru, pentru a calma tusea. Această plantă are mai multe virtuți, inclusiv cea de calmare a durerii de gât și reducerea crizelor de tuse. Doar ½ linguriță de cimbru într-o cană de apă, timp de 10 până la 15 minute. Pentru a reduce amărăciunea, adăugați o linguriță de miere. Acest remediu pentru tuse trebuie băut fără moderație!

3. Uleiuri esențiale

Pentru a calma tusea și pentru a desfunda bronhiile, este recomandabil să inhalați uleiuri esențiale. Pentru acest remediu, optăm pentru uleiuri de cimbru, mușețel sau eucalipt.

4. Fricțiunea ca remediu pentru tuse

Frecați ușor cu un unguent de mentol gâtul și pieptul. Acest lucru vă ajută să vă curățați căile respiratorii. Dacă nu aveți unul la îndemână, pregătiți unul de muștar. Se amestecă pudra de muștar cu făină și apă rece pentru a forma o pastă. Răspândiți acest remediu pe un prosop pe care îl veți plia în două și așeza pe piept. Atenție: nu-l aplicați direct pe piele.

5. Pastile

Pastilele de lamaie cu miere ajută la ameliorarea tusei. Dacă aveți tuse uscată, știți că orice bomboană funcționează. Producția de salivă oprește tusea uscată. De asemenea, puteți dizolva bomboane pentru a face sirop. Pentru a pregăti acest remediu pentru tuse, topește pur și simplu bomboane de mentă cu suc de lămâie într-o cratiță, apoi adaugă miere.

6. Hidratarea, cel mai bun remediu pentru tuse

Cu cât bei mai multă apă, cu atât vei scăpa mai repede de tuse si de mucusul din gat. Apa ajută la lichefierea și subțierea mucusului. De asemenea, puteți face gargară cu un amestec de apă și sare pentru a vă dezinfecta gâtul.

7. Scortisoara

Acest remediu pentru tuse pare un lucru al bunicii, dar nu ai nimic de pierdut daca încerci! Într-adevăr, se crede că scorțișoara ar calma atacurile de tuse și gâtul. Fierbeți bețișoare de scorțișoară în apă sau suc de lămâie timp de aproximativ 2 minute, lăsați-le să se răcească și apoi beți încet, ca ceaiul de plante.

8. Infuzii de ceapă

Ceapa contine compusi iritanti, care declanseaza tusea si in acelasi timp permit mucusului sa creasca. Doar fierbeți-le într-o oală cu apă și beți infuzia.

9. Siropuri fără prescripție medicală

Alegerea siropului ca remediu pentru tuse trebuie făcută în funcție de tipul de tuse, fie grascu mucus sau uscata. Siropurile pentru tuse sunt recomandate pentru calmarea tusei uscate. Acestea fac posibilă reducerea reflexului de tuse. Este important să rețineți că acestea nu ar trebui utilizate în caz de tuse cu sputa, deoarece aceasta poate provoca aglomerația bronhiilor. Siropurile expectorante, pe de altă parte, sunt recomandate pentru tusea cu mucus. Sunt folosite pentru lichefierea și curățarea secrețiilor de mucus.

10. Umidificându-vă dormitorul

Pentru a reduce tusea noaptea, asigurați-vă că aerul din dormitor este umed. Acordați atenție încălzirii: când temperatura camerei este prea mare, aerul devine mai uscat. Pentru a configura acest remediu pentru tuse, instalați un umidificator sau chiar un prosop umed, lângă pat.

Adauga un comentariu