Actualitate

Metode simple pentru curatarea ochelarilor. Asa scapati de urmele de grasime si zgarieturi de pe lentile

Publicat: 02 apr. 2020
Metode simple pentru curățarea ochelarilor
Metode simple pentru curățarea ochelarilor

Metode simple pentru curățarea ochelarilor. Oricât ai fi de atent, lentilele şi rama au de suferit la un moment dat. Iată cum remediezi zgârieturile.

Păstrarea ochelarilor de vedere curaţi poate deveni o bătaie de cap, mai ales atunci când aceştia sunt purtaţi în permanenţă. Totuşi, atât copiii, cât şi adulţii trebuie să ştie să cureţe corect ochelarii, pentru a putea vedea clar cu ei.

În cele ce urmează îţi dezvăluim cum să cureţi corect ochelarii de vedere. Totodată, vă arătăm ce să nu faceți dacă vă doriti ca aceştia să aibă o durată de viaţa cât mai mare.

Metode simple pentru curățarea ochelarilor

Atunci când cureţi ochelarii de vedere, trebuie să te asiguri că ai la îndemâna toate instrumetele necesare pentru acest lucru. Pași de urmat pentru curăţarea corectă a ochelarilor de vedere:

– Stropeşte pe ambele fete ale lentilelor cu o soluţie specială pentru curăţat ochelari. Aceasta nu afectează tratementele lentilelor şi nu se slăbeşte rezistenta.

– Freacă uşor ambele fete ale lentilelor cu o lavetă din micorfibra, pentru a înlătura petele şi spray-ul de curăţare a ochelarilor. Laveta din microfibra este realizată dintr-un material moale şi fin, care nu zgârie.

– În lipsa soluţiei speciale pentru curăţat ochelari, curăţă-i doar cu apă călduţă şi săpun de mâini, apoi clăteşte-i cu apă călduţă.

De asemenea, zgarieturile sunt cele mai comune accidente pe care le întâmpină ochelarii tăi.

Metode simple pentru curățarea ochelarilor. Lentilele zgâriate sunt, în primul rând, inestetice. Din păcate, ele sunt şi periculoase, putând să distorsioneze vederea. Aşa că nu purta ochelari zgâriaţi! Dacă nu ai bani să-i schimbi, exista soluţii ieftine şi la îndemână pentru a repara zgârieturile.

Pasta de dinţi

Aceasta curată foarte bine murdăria de pe lentile şi chiar acoperă cele mai fine zgârieturi.

– aplică pe fiecare lentilă o cantitate mică de pastă de dinţi nediluata.

– freacă, apoi, lentilele cu un tampon de vată.

– clăteşte la final lentilele cu apă rece.

Bicarbonatul de sodiu

Un alt produs eficient în cazul zgârieturilor de pe lentile este bicarbonatul de sodiu.

– prepara o pastă omogenă dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi 50 ml de apă;

– aplică amestecul pe lentile.

– freacă lentilele cu apăsări uşoare, prin mişcări circulare.

– clăteşte lentilele cu apă rece.

Adauga un comentariu