Local

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iaşi a fost externată! Cum se simte artista (EXCLUSIV)

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iaşi a fost externată Cum se simte artista EXCLUSIV
Mezzosoprana Maria Maxim Nicoară din Iași

La solicitarea familiei, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iaşi a fost externată. Aceasta a fost internată la Spitalul de Recuperare din Iaşi. Artista a urmat un tratament medicamentos de când a fost transferată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

S-a putut observa o uşoară ameliorare faţă de acum 3 săptămâni de când a venit în unitatea spitalicească de recuperare. Rămâne la latitudinea familiei dacă mezzosoprana va reveni la control. La domiciliu, Maria Macsim Nicoară va urma un tratament medicamentos.

Medicii afirmă faptul că ori de câte ori veneau la vizită şi aduceau în discuţie subiectul plecării acasă, mezzosoprana auzea şi se învioră, semn că înţelegea şi dorea să fie externată.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară urmează să treacă printr-o perioadă de recuperare lungă și complexă

Medicii de la spitalul de Neurochirurgie au precizat că Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară va trece printr-o perioadă de recuperare grea. Deși la început medicii nu îi dădeau prea multe șanse de supraviețuire, iată că acum lucrurile stau altfel, iar artista are șanse de recuperare. Nu va fi însă ușor. În acest moment Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană la Opera Națională Iași, mișcă ușor membrele superioare și inferioare pe partea dreaptă, clipește și respiră fără aparate. Viața ei nu mai este pusă în pericol, însă medicii spun că mai pot apărea probleme. Perioada în care a fost în comă a afectat-o destul de mult. Leziunile suferite după ce ar fi căzut pe scări au fost extrem de puternice și au fost la un pas de a o ucide.

Anchetatorii nu au reușit să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau despre o tentativă de omor

Ceea ce s-a vehiculat imediat după „accident”, adică faptul că pianistul Codrin Nicoară era agresiv cu soția sa, se confirmă. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că au fost stabilite două episoade de violență între soți, dar nu s-a putut stabili dacă în seara „accidentului” a existat un asemenea episod. Anchetatorii au ajuns la o concluzie clară: mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a suferit leziunile severe care au trimis-o în stare critică la spital după ce a căzut pe scări, în casă. Nu se poate spune însă dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a împins-o sau dacă a căzut accidental. Asta ar trebui să se stabilească în curând, însă ancheta este extrem de dificilă. Singura care ar putea clarifica totul este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă asta.

Orele în care mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost ținută în pat de către soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, au înrăutățit starea ei de sănătate

Povestea începe sâmbătă, pe 9 mai 2020, când, în jurul orei 23:00, pianistul Codrin Nicoară o găsește pe artistă căzută la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în localitatea ieșeană Aroneanu. Din acel moment lucrurile par să scape de sub control. Codrin Nicoară își găsește soția în stare de semiconștiență și face un gest de neînțeles. În loc să sune la 112 și să cheme ajutor, o ridică și o duce într-o cameră unde o lasă în pat. Poate că gestul său are o explicație, având în vedere că relația dintre cei doi s-a răcit considerabil în ultima perioadă și se pregăteau de divorț.

Totuși, familia Macsim-Nicoară poza într-o familie model în care problemele sunt inexistente. Pianistul Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. Soțul a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă.

Adauga un comentariu