Titlurile zilei

Exclusiv! Filmul tragediei din casa mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Soțul a târât-o prin casă și abandonat-o într-un pat plină de sânge! Opt ore a agonizat până când soacra ei a sunat la 112!

Publicat: 13 mai 2020

Un accident petrecut în lumea bună a Iașului ridică mari semne de întrebare. Maria Macsim Nicoară, una dintre cele mai apreciate mezzosoprane, se zbate între viață și moarte pe un pat de spital cu leziuni extrem de grave. Opt ore a agonizat până când soacra ei a sunat la 112. În tot acest timp a fost abandonată pe un pat, plină de sânge, după ce a fost târâtă de la capătul scărilor până într-una dintre camere

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se zbate între viață și moarte după ce a suferit un accident cumplit acasă, în comuna Aroneanu. Vestea a căzut ca un fulger peste toți cei care o cunosc pe artistă. Povestea începe sâmbătă seara, 09 mai 2020, când, în jurul orei 23:00, soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, o găsește pe artistă plină de sânge la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în Aroneanu.

Din acel moment lucrurile par să scape de sub control. Codrin Nicoară își găsește soția plină de sânge, în stare de semiconștiență și face un gest de neînțeles. În loc să sune la 112 și să cheme ajutor, o ridică și o duce într-o cameră unde o lasă în pat, plină de sânge. Poate că gestul său are o explicație având în vedere că relația dintre cei doi s-a răcit considerabil în ultima perioadă și se pregăteau de divorț. Totuși, familia Macsim-Nicoară poza într-o familie model, în care problemele sunt inexistente.

A crezut că i s-a făcut rău de la băutură

Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. El a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă. Cert este că mezzosoprana a consumat alcool în acea zi. Drept dovadă, surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că mezzosoprana avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge, după ce a ajuns la spital. O valoare destul de mică, însă trebuie luat în calcul un aspect deosebit de important.

Maria Macsim Nicoară a fost găsită de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, la ora 23:00 și a fost așezată pe un pat. Ulterior, spre dimineață, pianistul a realizat că soția sa se află în stare critică și a cerut sfatul mamei sale. Ce-a din urmă a plecat din apartamentul în care locuiește în zona centrală a Iașului spre vila celor doi soți din Aroneanu. Asta se întâmpla spre dimineață. Ulterior, la ora 7:10, Viorica Nicoară, soacra mezzosopranei, sună la numărul unic de urgențe 112 și cere ajutor spunând că nora sa a suferit un accident casnic și este inconștientă.

Opt ore de agonie pentru mezzosoprana Maria Macsim Nicoară

La un calcul simplu rezultă faptul că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a stat aproximativ opt ore în agonie. Revenind la alcoolemia femeii, de 0,40 miligrame de alcool pur în sânge, acum se poate explica totul. Un echipaj de terapie intensivă mobilă a ajuns în vila din Aroneanu în jurul orei 7:30. Au mai trecut câteva minute bune până când Maria Macsim Nicoară a fost intubată și ventilată pentru a putea fi transportată la spital.

Aproximativ în jurul orei 8:00, aceasta ajunge la spital. Acolo i se stabilește un disgnostic și este supusă mai multor controale. Atunci i se recoltează probe biolgice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Astfel, alcoolemia din sângele femeii a fost stabilită după aproximativ nouă ore de când mezzosoprana s-a oprit din consumul de alcool. Astfel, în momentul în care a căzut, alcoolemia era mult mai mare, probabil în jurul valorii de 1 miligram de alcool pur în sânge, asta din spusele specialiștilor.

Medicii au alertat Poliția

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară ajunge la spital în stare critică cu leziuni extrem de grave. Familia a declarat că aceasta a căzut pe scări, asta în fața medicilor care au venit acasă, în Aroneanu. La câteva ore de la internare, reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie anunță Poliția. Cazul mezzosopranei avea să fie din ce în ce mai ciudat. Timp de câteva ore nimeni nu s-a interesat de starea femeii. Nici soțul, nici soacra și nici alte rude sau prieteni. În astfel de cazuri, aparținătorii pacienților „păzesc” ușile spitalului și înroșesc liniile telefonice pentru a afla detalii. În acest caz nu s-a întâmplat asta.

După ce spitalul a sesizat Poliția, un echipaj din Aroneanu a mers la vila celor doi soți pentru a afla ce se întâmplă. Au auzit aceeași poveste din gura soțului femeii, o poveste destul de prost structurată. Cum le-a spus și medicilor veniți să-i acorde primul ajutor femeii după aproximativ opt ore de la accident, Codrin Nicoară le-a explicat polițiștilor că soția sa a consumat alcool și a căzut pe scări. Nu a avut o explicație plauzibilă, însă, pentru cele opt ore în care nu a cerut ajutor nimănui, lăsându-și soția în agonie.

Cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a fost preluat de Serviciul de Investigații Criminale (SIC)

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) sub coordonarea procurorului de caz au mers ieri în casa celor doi soți din Aroneanu, însoțiți de polițiștii criminaliști. Acolo, oamenii legii au făcut mai multe fotografii și au ridicat probe. Ei încearcă să afle dacă mezzosoprana a suferit un accident sau dacă a fost împinsă pe scări de soțul ei. Este greu de dovedit în acest moment ce-a de-a doua variantă. Stare de sănătate a Mariei Macsim Nicoară este extrem de gravă, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire. Ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale, iar medicii fac tot ce le stă în puteri să o salveze. Dacă ar scăpa cu viață, ar putea povesti ce s-a întâmplat, însă este cale lungă până în acel moment.

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a chemat un avocat

Ieri, când casa soților Macsim-Nicoară a fost împânzită de polițiști, la poartă și-a făcut apariția un avocat. A venit să-l sprijine pe Codrin Nicoară. Gestul bărbatului de a chema un avocat a ridicat mai multe semne de întrebare. De ce ar avea nevoie un bărbat a cărui soție a suferit un accident și este pe moarte de un avocat, dacă spune cu mâna pe inimă că nu are nicio implicare și nu are nimic de ascuns? Asta trebuie să afle oamenii legii. Deocamdată, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, nu este învinut în acest moment de nimic, pentru că deocamdată nu există probe care să îl incrimineze. Este posibil ca bărbatul să fi spus adevărul și să nu aibă nicio implicare în acest caz. Moral însă, nu poate fi absolvit de vină. Cum poate un bărbat să-și lase soția în agonie ore întregi fără să facă nimic, știind că aceasta poate muri în orice secundă? Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă, iar în edițiile viitoare vă vor prezenta amănunte în exclusivitate despre acest caz.

Comentarii
 • Dacă si el era beat, probabil ca nu a realizat starea ei. Oricum, păcat ca o superba femeie a fost fraierita sa se mărite cu o jigodie, fie el „mare” pianist de care nu a auzit nimeni. De doamna Macsim da, de el, nu. Probabil ca a fost multă invidie in mintea lui. Dumnezeu să-i dea însănătoșire grabnică. Ieșeni o adoră si eu nevoie de talentul si frumusetea mezzosopranei. Ne reprezinta, si o vrem înapoi.

 • si Madalina Manole a baut FURADAN ?!!!!
  Asa ca ramane cum au spus SOACRA si PIANISTUL a cazut pe scari.
  sper sa -si revina ca sa spuna cum s-a intamplat ( a cazut pe scari sau a fost lovita cu bestialitate ).

 • Ei ,Giani, doar nu vrei s-o compari cu toate tarfele botoxate de prin posturile de televiziune. Dacă tu ești prostalan, sigur că comparația ta îți este pe masura mediocrității tale. Dna Maria Macsim este o femeie superbă, feminina, puternica, carismatica care impresionează. Ca femeie este adorabila iar ca om, extrem de respectabila. Dar ce să înțeleagă un meltean că tine

 • După un astfel de „accident” de cântat nu cred că poate fi vorba. Sa fie sănătoasă, cred că este mai important, decât să cânte.
  Problema prezentata este alta.
  Este o suspiciune la o infracțiune și este exact situația care îl incriminează pe cel care era cel mai aproape de locul accidentului.
  Bănuielile sunt destul de întemeiate, deoarece un OM nu lasă pe cineva căzut sa zaca fără sa se intereseze de soarta lui, nici pe strada.
  Atât timp cât sunt soți trebuie sa fie o relație UMANA și respect pentru sănătatea și viața celuilalt mai pregnant decât în mod obișnuit. Nu contează că erau în divorț sau că nu erau într-o relație bună. Calitatea de OM, adică ceea ce numim omenie, contează foarte mult. Aici avem dovada concreta, înainte de a fi dovedită o infracțiune, că sigur lipsește aceasta calitate și sunt indivizi care doar fac umbră degeaba… Nu dovedesc cu nimic că sunt oameni.
  Chiar și în cazul unui accident casnic, un om trebuia să reacționeze cu grijă și compasiune pentru soarta celuilalt. Nu să îl lase atâtea ore fara niciun ajutor de specialitate. La cat de grave sunt leziunile nu avea cum să nu observe imediat în ce stare fizica precară este. Și leziunile acestea au fost demonstrate științific, de către niște specialiști.
  Lăsarea unei persoane atât timp fara niciun ajutor nu este tot o infracțiune?
  Că nu era pe strada să o poată ajuta o alta persoana. Era în casă și singura persoana care știa că soția este in stare grava era chiar soțul.
  Aici este adevărată problema a relației umane și a moralității, înainte de a fi infracțiune; a unei astfel de omisiuni grave, din partea celui incriminat acum doar pentru neglijenta, nepăsare…ca să nu folosesc cuvinte mai aspre și să se simtă lezat individul respectiv.

 • in cel mai rau caz primeste o amenda administrativa, chiar si daca ar fi fost crima o sa il scape din lipsa de probe clare, oricum ar fi nu pateste nimic tipul… dispus sa fac pariu cu cine doreste

 • Țin pariul.
  Din respect pentru procedura penală pe care o stăpânesc foarte bine.
  Și pentru respectul pe care îl datorez marilor profesori de drept penal și procedura penală, de la București și Cluj, care ne ajuta sa fim foarte buni profesionisti!

 • P. S. Cu condiția să nu fii de fapt… avocatul suspectului… să știi mai multe informații decât cele apărute în presă!
  Sa fim ambii de pe aceași poziție!

 • In primul rand, eu nu am vazut case/vile cu bucataria la etaj. Sau Doamna noastra a cazut de jos in sus cu farfuria in mana????
  In al doilea rand, pe vremuri circula un banc cu betivul care a trecut puntea timp de 40 ani, insa a cazut si s-a inecat in ziua in care era treaz pentru ca lua antibiotic. Deci, corpul unui om sub influenta alcoolului este atat de relaxat, incat nu poate fi asa de traumatizat in urma unei caderi pe scari. Cea mai veridica poate fi contuzia craniana, dar si bazin sfarmat, si leziuni de coloana si torace, deja e prea mult. Doar nu a cazut de la 20 metri printre balustrade….
  Cred ca aici vorbim de un sot care a asteptat 8 ore sa ii sara alcoolul din cap. Pe mama-soacra o inteleg sa isi apere odorul, insa putea sa o ia mai usor cu pianul pe scari…
  Nu ma judecati prea aspru, asta este parerea mea de om simplu.
  Asteptam sa se faca bine!

 • In primul rand, eu nu am vazut case/vile cu bucataria la etaj. Sau Doamna noastra a cazut de jos in sus cu farfuria in mana????
  In al doilea rand, pe vremuri circula un banc cu betivul care a trecut puntea timp de 40 ani, insa a cazut si s-a inecat in ziua in care era treaz pentru ca lua antibiotic. Deci, corpul unui om sub influenta alcoolului este atat de relaxat, incat nu poate fi asa de traumatizat in urma unei caderi pe scari. Cea mai veridica poate fi contuzia craniana, dar si bazin sfarmat, si leziuni de coloana si torace, deja e prea mult. Doar nu a cazut de la 20 metri printre balustrade….
  Cred ca aici vorbim de un sot care a asteptat 8 ore sa ii sara alcoolul din cap. Pe mama-soacra o inteleg sa isi apere odorul, insa putea sa o ia mai usor cu pianul pe scari…
  Nu ma judecati prea aspru, asta este parerea mea de om simplu.
  Asteptam sa se faca bine!

 • da , este o femeie frumoasa . are trasaturi ferme , nu de papusica cu buzite de ratusca . e o femeie care munceste , nu se pisiceste . Dumnezeu sa i dea sanatate sa si revina..

 • Bravo, după ce că au nenorocit-o, acum o mai fac și alcoolica. Tare îmi este că i-au turnat ceva pe gat că să zică că a fost beata. Cu mama medic și frate avocat, scenariu este gata! Soțul ei este un sociopat, iar lichelele astea trebuie demascate.

 • Varianta cu ceva alcool turnat pe gat este mai plauzibila. Daca mama este medic si fratele avocat, au meditat cu totii, ca noaptea este sfetnic bun , si……. Cred ca ai dreptate multa, Georgiana!

 • De unde ati scos-o cu frate avocat?
  Ce debitati aici?
  Individul si-a angajat avocat.
  Pe care il cunosc si eu, fiind un coleg de profesie.
  Nu mai bateti câmpii!
  Nici nevestele !
  Nici barbatii!
  Bateti doar covoarele, daca nu aveti bani sa le duceti la spalatorie !

 • Ete na, că e frate sau nu, nici nu contează – oricum Andrei Horga a avut un accident de mașină fara victime, in care alcoolemia din sânge, recalculată, era de 1,1.(vezi articol BZI din 2011) Așa că, tov. Avocat, abtine-te de la a arata cu degetul. Comentariul cu pricina nu a omorât pe nimeni. Dar dacă sunt frați vitregi? Ai? Zic și eu, nu dau cu bata!!!

 • Lasand la o parte subiectul articolului si gravitatea cazului prezentat, ma intreb: ce fel de ziaristi si corectori are ziarul BZI? Sunt oare absolventi de facultate, sectia jurnalism? E normal oare ca in redactarea unui articol sa se faca 2 greseli de ortografie? Ce sa le mai cerem atunci simplilor cititori sau celor care comenteaza?!?

 • Mda, in ambele situații „cea” este pronume demonstrativ. Despărțirea lui cu cratimă nu-și are rostul. Nu-i bai. Sunt alte lucruri mai grave în tara asta. Important este sa se înțeleagă ideea. Și mai țineți minte ceva – ziariștii sunt plătiți foarte prost. De ce și-ar mai bate capul? Eu unul nu m-aș consuma, sunt și academicieni care abia știu să se exprime în scris. O viață superbă va doresc!

 • Si frumoasa si harnicuta dar si betiva. Unde mai pui ca si-a luat un barbat sa-l creasca. Plina de virtuti madama. Asa femeie, asa sot pe masura.

 • ->Ghiță de la portita
  Este oare acesta un motiv ca sa fii agramat-gramada ?!? Nu esti prost pentru ca esti „prost platit’, ci pentru esti pur si simplu prost; ai trecut prin scoala ca gasca pe apa, o gasca proasta! Dar sa nu dam cu piatra in BZI, cititi toata presa romaneasca si va veti cruci ce jurnalisti avem.
  Si nu numai presa, iata „de ce nu vor doctorii sa AFLII asta”! Nici editurile nu mai au corectori, si citind carti iti pui mainile in cap!
  In ritmul asta, pericolul este sa ramanem fara limba stramoseasca : (

 • oameni buni, alcoolemia care i s- a găsit in singe este echivalentul a 2 pahare de vin. Ținând cont ca a fost ziua tatălui ei se explica faptul ca a băut. Asta nu înseamnă ca este consumatoare permanenta. Of câta răutate .

 • A impins-o pe scari, a vazut ca nu e moarta, i-a turnat olecuta de alcool si……gata! A asteptat el disperat timp de opt ore, poate poate se duce sarmana , insa, vazand ca inca respira, a pus-o pe mama lui sa sune la salvare, doar, doar n-o sa fie acuzat de crima cu premeditare! E exact acelasi scenariu ca la Madalina Manole!
  Trist….o tanara adusa in stare inerta de un posibil criminal cu sange rece!

 • @brindusa, dupa 8 ore alcoolemia are valoarea in sange de 0,4 cand ai baut 500 ml whiskey sau 2 litri vin. Esti departe cu 2 pahare.

 • @Marius, prostalan e tactu ala care te-a facut, ca ma faci sa jignesc. Eu nu am jignit pe nimeni si tu daca ai doar tarfe botoxate in cap asta debitezi. Orice prezentatoare tv e miss pe langa asta. De exemplu Olivia Paunescu care prezinta stirile amiezii la antena1 si exemple iti pot da cate vrei, fara sa-ti enumar vreo tarfa botoxata.

 • Corect, e femeie deci e curva si betiva. Si barbata-sau e un porc! Ce pula mea mea e cu voi? Era bauta cantareata. Hai, punct si pa!!!

 • Mai Giani, când îți citesc postarile văd două variante, ori esti frustratul de soț cu mutra de grohaitor, întreținut cu bani de ea după ce a fost dat afară din serviciu si exmatriculat de la doctorat – asa spun fostii colegi ” el consuma alcool si ea il întreținea cu bani”- ori esti amantul frustrat …..dar nu al ei ci al lui – amantii fatalai sunt foarte misogini, plini de ura fata de soție sau rivala ca deh, ei își pun ….fundul la bătaie. Esti o mare secatura. Improsti cu noroi o mare artistă pentru ca tu esti un nimeni. Faptul că te uiti la Vulpita, iti arata condiția din care nu esti in stare sa iesi.

 • Cata basete,lipsa de educatie la unii comentatori.Acest Giani care si permete di ofendere o femeie pe care nu o cunoaste Marinela Mscsim este in afara de aceste barfe.O persoana de rangul ei cu doctorat in musica poate fi catalogata de un neica nimeni in acest mod.Toti solistii de la Opera Iasi ii cunosc.Acest individ Nicoara era un esere abominevole inca din liceu.Un istrion portat in scoli cu banii lui maman.Un oject,brut si .
  ..nu mai am cuvinte.Nu faceti din el un erou ca nu este.Primul ajutor la o persoana in dificultate il dai indiferent de sentimente.Mama fiu,sunt pe acelas pian uman.Sune-mi cine te-a crescut va sa-ti spun cine esti.Asa zisa dr Nicoara este si ea un element negativ sa nu uitam ce a facut si cum se poarta cu bolnavele.Bautura i-a turnat-o pe gat sotiorul,pt.ca ea a descoperit relatia cu acea vanzatoare.Banii mamicii il va salva si acum,cum a mai fost salvat.Bunica spunea asa:saracele fete,se marita si dupa un lup.Asa ca nu judecati,pt.ca o femeie singura in Romania,exidts conceptia ca nu e serioasa,asa ca musai trebuie sa fii in rand cu lumea.Conceptii total gresite.Apoi ca el e mai tanar ea mai coapta,ori vicevera,in mediul artistic nu mai conteaza.Asa ca toti cei care ati jignit pe dna Marinela ,cere-ti scusa Marinela e frumoasa ca femrie ca inteligenta plus de o mare umanitate.

 • Dzeu sa o tina in viata,sa se insanatoseasca.Decat a critica o persoana cum este dna Macsim mai bine rugativa.In primul rand e o fiinta umana,si inca una speciala,o persoana fara pata atat in launtrul ,cat si-n afara.Un talent al Conservatorului George Enescu iasi,solista a Operei Iasi cu un doctorat in muzica.Cei care o critica sunt sigura ca sunt prietenii de pahar al BESTIEI.Sper ca bunul Dzeu o sa o ajute in aceast moment.NOI TOTI TE IUBIM,TREBUIE SA LUPTI VIATA TE ASTEAPTA.

 • Saracul,nu e vinovat,dar a chemat imediat avocatul.O persoana fara pata nu chiama avocatul si nu se comporta ca un las.Pt mine el este cel care a agresat-o,apoi a aruncat-o .Toti criminalii fac asa.

Adauga un comentariu