Local

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară condusă pe ultimul drum de familie și cunoscuţi – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost condusă astăzi pe ultimul drum de familie şi cunoscuţi. Artistă în cadrul Operei Naţionale Române din Iași, Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în noapte de 23 spre 24 decembrie 2020. După o lungă suferinţa provocată de un presupun incident casnic, mezzosoprana nu a mai avut puterea să lupte pentru viaţa ei, iar familia şi cunoscuţii deplâng pierderea grea suferită.

Depusă pe data de 25 decembrie la Capelă din cimitirul Sf. Petru și Pavel din Iași, mezzoprana a avut parte de zeci de flori şi coroane. Obişnuită ca după orice reprezentaţie pe scena Operei Naţionale Iași să primească flori şi aprecieri de la spectatori, rudele şi cunoscuţii i-au adus un ultim omagiu celei care a fost o voce importanta în instituţia de cultură ieșeană

Mezzosoprana Macsim Nicoară a fost condusă pe ultimul drum

Un ultim omagiu i-a fost adus celebrei mezzosopranei astăzi, 26 decembrie 2020. Slujba a incuput la 14.00 la capelă din cadrul cimitirului Sf. Petru și Pavel unde a fost oficiata slujba de înmormântare, ulterior a fost condusă pe ultimul drum. După 7 luni de suferinţă, artistă ieşeana şi-a găsit liniştea eternă iar spectacolele ei vor acapara atenţia îngerilor din ceruri, lăsând în urmă o carieră impresionantă şi o familie îndurerată.

Vă aducem aminte faptul că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a trecut prin momente dificile după ce ar fi căzut de pe scările din propria locuinţă din Aroneanu. Totuşi, în jurul cazului s-au conturat multe variabile iar o anchetă este în plină desfăşurare. Se pare că, aflându-se în propria locuinţă, mezzosoprana a căzut de pe scări, iar soţul acesteia, Codrin Nicoară ar fi luat-o pe artisă şi a pus-o în pat. Conform unor informaţii, femeia a agonizat până dimineaţă, timp de 8 ore când soacra femeii a apelat la numărul unic de urgentă 112.

Maria Macsim Nicoară a suferit mai multe intervenţii chirurgicale

În ultimele săptămâni, Maria Macsim Nicoară se afla la la secţia de Terapie Intensivă a unui spital. Totuşi, în cele 7 luni de la incident, femeia a suferit peste 3 intervenţii chirurgicale. Internată iniţial la Spitalul Nicolae Oblu, mezzosoprana a fost transferată la Spitalul de recuperare din Iași şi ulterior aceasta fiind externată la cererea familiei care a dorit să se ocupe de ea în confortul propriului cămin.

Adauga un comentariu