Titlurile zilei

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins. A luat cu ea în mormânt adevărul. Se complică lucrurile pentru soțul ei, Codrin Nicoară, sau sfârșitul artistei este un nou început? – VIDEO

Publicat: 25 dec. 2020
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins. În prag de Crăciun, vestea a căzut ca un fulger atât peste familie, cât și peste apropiați. Nimeni nu știe încă dacă iubita artistă a ajuns să se stingă din cauza unui accident sau pentru că a fost agresată. Se așteaptă raportul final al medicilor legiști, iar mai apoi anchetatorii vor trage o concluzie. Cert este că după moartea ei s-a schimbat încadrarea juridică

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață. De mai bine de două săptămâni se afla în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Era slăbită după 3 intervenții chirurgicale și de ceva timp se lupta și cu o pneumonie. După 8 luni de agonie, îndrăgita artistă a pierdut lupta cu viața. Trupul ei neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Medicii legiști trebuie să facă un raport, iar anchetatorii vor primi niște răspunsuri clare, care ar trebui să arate dacă a fost vorba despre un accident sau dacă a fost vorba despre o mână criminală.

Povestea tristă începe sâmbătă, pe 9 mai, când, în jurul orei 23:00, pianistul Codrin Nicoară o găsește pe artistă căzută la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețineau în Aroneanu. Din acel moment lucrurile par să scape de sub control. Codrin Nicoară își găsește soția în stare de semiconștiență și face un gest de neînțeles. În loc să sune la 112 și să cheme ajutor, o ridică și o duce într-o cameră unde o lasă în pat. Poate că gestul său are o explicație, având în vedere că relația dintre cei doi se răcise considerabil și se pregăteau de divorț.

Totuși, familia Macsim-Nicoară poza într-o familie model, în care problemele sunt inexistente. Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. El a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă.

Colegii artistei au lansat ipoteze halucinante

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară venea vânătă la spectacole. Asta susțineau colegii artistei. Mai mult decât atât, toți spun că nu este vorba despre niciun accident și cred că femeia a fost agresată sau împinsă pe scări de soțul ei, de Codrin Nicoară. Anchetatorii nu sunt însă la fel de convinși și încă adună probe. Totuși, întreaga poveste pare mai degrabă desprinsă dintr-un film polițist. Un film polițist pe placul lui Codrin Nicoară, soțul mezzosopranei. Apropiații familiei au spus că Nicoară era pasionat de filmele polițiste, de acțiune și de cărțile din aceeași categorie. Desigur, totul poate fi o simplă coincidență. Totuși, ce s-a întâmplat în casa familiei Macsim Nicoară în urmă cu mai bine de trei săptămâni?

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară venea vânătă la spectacole

Reporterii BZI au discutat cu mai multe persoane din anturajul artistei, inclusiv cu membrii familiei acesteia. Nimeni nu crede înr-un accident. Motivul? În majoritatea cazurilor nimeni nu crede în accident din cauza discuțiilor pe care le-au avut cu Maria Macsim Nicoară, înainte de „accident”. Una dintre colegele artistei a discutat cu reporterii BZI și a relatat câteva întâmplări delicate. A observat de multe ori semne de violență pe corpul femeii, urme mascate discret.

„Da, am văzut vânătăi pe corpul Mariei. Pe mâini și pe picioare. Nu mi-a spus clar că a bătut-o Nicoară, dar mi-a spus că era foarte violent… Jur că mi-a spus asta… Nu vorbea mereu despre ce i se întâmplă. Mi-a spus de divorț și am sfătuit-o să pună punct…”, a spus una dintre colegele Mariei Macsim Nicoară.

În casa din Aroneanu a pus tot ce avea

Familia mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a precizat că toate economiile ei s-au dus către casa în care locuia alături de Nicoară, în Aroneanu. Acolo a investit bani și sentimente. Voia să aibă casa ei în care să fie fericită. Nu s-a bucurat prea mult de ea pentru că relația dintre ea și soț s-a răcit considerabil, iar problemele parcă apăreau din senin. Familia ei a precizat că Nicoară i-ar fi dat termen să plece din casa din Aroneanu în această vară. Nu ar fi vrut să facă asta. Le-a povestit și colegilor despre asta.

„Ea se temea să o ia de la capăt, să renunțe la tot. Ea a făcut foarte multe lucruri în casă, din banii ei. A mai trecut o dată printr-o relație din care a plecat cu mâinile în buzunar. Nu voia să se întâmple asta din nou și de aceea a ținut să rămână lângă Nicoară”, a precizat aceeași colegă.

Scenele de violență dintre Maria Macsim Nicoară și soțul ei Codrin Nicoară au fost confirmate de surse din cadrul anchetei

Ceea ce s-a vehiculat imediat după „accident”, adică faptul că Nicoară era agresiv cu soția sa, se confirmă. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că au fost stabilite două episoade de violență între soți, dar nu s-a putut stabili dacă în seara „accidentului” a existat un asemenea episod. Anchetatorii au ajuns la o concluzie clară. Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a suferit leziunile care au trimis-o în stare critică la spital după ce a căzut pe scări. Nu se poate spune însă dacă soțul ei, Codrin Nicoară, a împins-o sau dacă a căzut accidental. Asta ar trebui să se stabilească în curând, însă ancheta este extrem de dificilă.

Comentarii
 • Cum,adica, gestul lui de a nu-i acorda imediat ajutor este de inteles, ei fiind in prag de divort?!? Ajuti si un dusman in astfel de situatie,e clar ceva putred acolo.

 • # Mihai, ti se pare normal gestul „sotului” de a nu fi chemat salvarea dupa „accident”? Orice om zdravan la cap sau care nu are intentii criminale ar fi chemat urgent salvarea nu ar fi lasat-o sa agonizeze 8 ore. Este clar ca ii dorea moartea.

 • Ea il intretinea pe parazit macar la asta trebuia sa se gandeasca cand a impins-o pe scari , mai cad si altii pe scari isi mai fractureaza o coasta, picior, mana dar nu si creieri zdrobiti ca in cazul ei . se intelege ca el a impins-o cu brutalitate pe scari si i-a venit si voma DE LA IZBITURA , APOI ANIMALUL DE ,, SOT,, I-A TURNAT BAUTURA PE GAT EA FIIND IN STARE DE SEMICONSTIENTA A PACALIT-O SA BEA CA II FACE BINE SI NORMAL CA I-A VENIT SA VOMITE DIN NOU, apoi a lasat-o sa agonizeze 8 ore , criminalul. Pare ca ea a zburat pe scarile din casa care sint si in forma de spirala dupa cum se spune, la o casa mica cu un etaj scarile in spirala te opresc la o curba nu poti cadea de sus ca zburand te prinzi de o bara cu mana oricum. Pare un impact violent ca un accident de masina deci nu o simpla cazatura pe scari

 • Despre morți, numai de bine Dumnezeu să o ierte ,asta este ,,lumea bună,, a Iașului elitele,care ne sant prezentați de presa scrisă, tv ,etc în fond niște dezmațati nenorociți, plini de ifose ,avari ,…..

 • Cum a putut sa lase o femeie in agonie timp de 8 ore ,ti-e mila de un ciine bolnav ca zace il vezi cum se chinuie dar,sotia ta nici un pic de mila sa nu ai ?! Ce vremuri traim ? Si mie mi-a murit ciinele si am plins doua zile dupa el. Mih

 • Dacă pui alcool în gura unui muribund, nu va ajunge în sânge, acolo de unde s-au prelevat probele de alcoolemie ale artistei. Alcoolul a ajuns în sânge în urma consumului de alcool. Lăsați creștinii în păcatele lor. Și pe el, și pe ea.
  Mizerii se întâmplă în multe familii, nu suntem mai curați decât ei. Dacă nu era soprana Nicoară, nici naiba nu ar fi știut de ei.
  Aveți grijă de voi și familiile voastre.! Ce a fost în casa lor, se întâmplă în multe case, doar ca nu toți cei care beau au un Dumnezeu al lor. Se mai întâmplă și sa cazi, sa te lovești acolo unde nici Dumnezeu nu mai repară nimic. Păcat de ea, un om talentat….

 • Bai Cocorico, sa stii ca printre cei care comentam aici suntem si prieteni din copilarie. Nu mai murdari memoria Marinelei ca ea a baut atata alcool de a ajuns batuta cu picioarele si cu creierul zdrobit de la cazut pe o scara circulara. Daca ai avea un singur neuron macar ai fi stiut (sau stii si faci pe prostul) ca te opresti in zid daca te dezechilibrezi pe scara circulara. Alcoolul i-a fost turnat pe gat cand ea era constienta si l-a inghitit pentru ca el i-a zis ca ii face bine. De aia ea a vomat de atatea ori. Nu ne spune noua cum era Marinela. Am fost la petreceri cu ea de atatea ori, am fost la ea in casa, stim exact cat bea si ce bea. In viata mea nu am vazut-o nici macar ametita daramite beata. Si pe langa mine mai sunt zeci de rude si prieteni care pot spune acelasi lucru. Mai esti si imbecil .”Soprana Nicoara” a fost de fapt marea mezzosoprana Maria Macsim, cu o cariera in spate de peste 30 ani, cunoscuta in toata tara, si de care tu in incultura si imbecilitatea ta clar ca nu ai auzit. Mars!

 • Coco loco nu vorbi în numele tuturor când zici că așa e în toate familiile. Poate în familia ta ai narcomani, bețivi, criminali și torționari așa că nu mai generaliza! Și nici n-o mai jigni pe d-na Maria că „a avut păcatele ei”, că a căzut și că Dumnezeu nu a mai avut ce repara. Nu a căzut, a fost împinsă pe scări apoi bătută cu bestialitate cu bocancii și i s-au zdrobit creierii ca să nu mai poată vorbi să nu se mai miște și să nu mai poată depună mărturie împotriva atacatorului. Capisci??

Adauga un comentariu