La psiholog

Mi se zbate ochiul drept! Ce inseamna asta?

Publicat: 25 mai 2020
ochi verzi
Mi se zbate ochiul drept! Ce inseamna asta?

Mi se zbate ochiul drept, ce inseamna asta? Spasmul ochilor reprezinta de fapt, in termeni medicali pe intelesul tuturos, miscarea involutara a pleoapelor generata fie de stres, fie de consum ridicat de cofeina, fie de anumite afectiuni oculare. Dar din batrani ni s-au transmis si o serie de superstitii legate de acest tremur al pleoapelor.

Fara doar si poate, aceasta contractie musculara involuntara, uneori abia perceptibila, nu este considerata, in majoritatea cazurilor, una periculoasa, iar cei mai multi dintre noi o explica prin… superstitii.

Mi se zbate ochiul stang! Ce inseamna asta?

De regula, nu se intampla sa ni se zbata ambii ochi in acelasi timp.

In Romania, din batrani, se cunoaste ca, daca ni se zbate ochiul stang, este posibil sa avem parte de necazuri: se va intampla ceva neprevazut si neplacut, iar daca te mananca ochiul stang, vei intalni un barbat care are o semnificatie speciala pentru tine.

Multi dintre noi ne facem cruce peste ochi si spunem urmatorul descantec: „De te bati de bine, sa te bati si maine! de te bati de rau, fereasca-ne Dumnezeu!”

Mi se zbate ochiul drept, ce inseamna asta?

In schimb, daca este vorba despre ochiul drept, o vorba de la noi din batrani spune ca e de bine, iar daca te mananca ochiul drept, este posibil sa vezi o persoana de sex feminin, care are un mesaj pentru tine.

Mi se zbate ochiul drept, ce inseamna asta? Superstitii despre ochi din India

Superstitiile indienilor prezinta semnificatii aparte in functie de sexul persoanei. Asadar, in traditia populara indiana, se spune ca, daca ti se zbate ochiul drept este un semn bun si inseamna ca vei primi o veste care te va bucura sau ca te asteapta un viitor cu evenimente care te vor bucura.

In schimb, daca ti se zbate ochiul stang, depinde de sexul persoanei. In cazul in care este vorba despre o femeie, inseamna primirea unei vesti mult asteptate. In cazul in care este vorba despre un barbat, nu este un semn bun, ci este posibil ca cel in cauza sa aiba de-a face cu necazuri.

Mi se zbate ochiul drept, ce inseamna asta? Superstitii despre ochi din China

In cultura populara chineza, conteaza ora la care ti se zbate ochiul, dupa cum urmeaza:

– intre orele 7.00 si 9.00: daca ti se zbate ochiul stang, vei avea o zi plina de reusite, iar daca ti se zbate ochiul drept, vei avea parte de o surpriza placuta.

– intre orele 11.00 si 13.00: daca ti se zbate ochiul stang, vei fi vizitat de o persoana importanta, iar daca ti se zbate ochiul drept, vei fi invitat la o petrecere.

– intre orele 15:00 si 17.00: daca te mananca ochiul stang, te vei intalni cu un prieten indepartat, iar daca te mananca ochiul drept, primesti o veste buna de departe.

– intre orele 19.00 si 21.00: daca ti se zbate tare ochiul stang, primesti o veste rea, iar daca ti se zbate tare ochiul drept, trebuie sa te pregatesti sa faci fata unei situatii neplacute.
Adauga un comentariu