Sanatate

Micșorarea colesterolului în 26 de zile: Reguli simple pentru ameliorarea deranjului

Publicat: 04 apr. 2022
un metru care desparte alimente sanatoase si alimente care creste nivelul de colesterol din sange
De regulă persoanele care doresc să reducă nivelul de colesterol trebuie să scape de excesul de greutate

Există mai multe remedii pentru micșorarea colesterolului în 26 de zile. Colesterolul mărit este periculos, provoacă probleme cu inima și vasele de sânge. Unele persoane chiar știu că afecțiunea se împarte în două grupe diferite „rău” și „bun”. Doar că nu toată lumea este capabilă să explice care este diferența dintre acestea.

Colesterolul nu poate fi prezent în sânge în forma sa pură. Acesta se deplasează prin vasele de sânge exclusiv în combinație cu tot felul de grăsimi, proteine ​​și alte substanțe auxiliare. Colesterolul „rău” este cel care face parte din lipoproteinele cu densitate joasă. Acesta se depun pe pereții vaselor de sânge, formând acele plăci care perturbă circulația sângelui și pot provoca tot felul de probleme cardiovasculare. Colesterolul „bun” este cel care face parte din lipoproteinele cu densitate mare. În această formă, colesterolul este trimis către țesuturi și organe, astfel el nu se adună pe pereții vaselor de sânge.

produse sanatoase si alimente care creste nivelul de colesterol
Încearcă să te alimentezi mai mult cu legume, fructe și cereale

Micșorarea colesterolului în 26 de zile: Cum să faci față acestei probleme

De fapt, lupta împotriva colesterolului constă în creșterea nivelului de colesterol „bun” din sânge și, în același timp, reducerea nivelului celui „rău”. Cu excepția cazului în care, desigur, valorile lor sunt în afara normei.

De regulă, pentru a scădea nivelul colesterolului, medicii prescriu medicamente speciale care inhibă sinteza acestei substanțe în ficat. Aproximativ 80% din colesterol este produs de organism, în special de ficat. Restul îl primim din mâncare. Dar de multe ori te poți descurca fără pastile, doar reconsideră-ți puțin stilul de viață. Există câteva reguli simple și sfaturi pentru a reduce rapid colesterolul care te vor ajuta să controlezi colesterolul, reducându-l pe cel „rău”.

femeie care prezinta alimente sanatoase si alimente care cresc nivelul de colesterol
În primul rând, pentru a micșora colesterolul în doar 26 de zile este bine să mănânci mai puține grăsimi

În primul rând, pentru a micșora colesterolul în doar 26 de zile este bine să mănânci mai puține grăsimi. Chipsurile, hamburgerii și alte alimente fast-food, ​​precum și produse de patiserie, inclusiv prăjituri ar trebuie să lipsească din alimentația ta. Aceste alimente conțin grăsimi trans, care cresc nivelul de colesterol „rău” și scad nivelul de colesterol „bun”.

De regulă persoanele care doresc să reducă nivelul de colesterol trebuie să scape de excesul de greutate. Nu este necesar să te străduiești pentru parametrii unui super model. Este suficient să pierzi 4,5 kg pentru ca nivelul de colesterol să scadă cu 8%. Și, desigur, continuă să slăbești până când testele tale vor arată indici normali.

Alte recomandări din partea nutriționiștilor pentru a scăpa de surplusul de colesterol

Alături de o dietă este indicat să te miști mai mult. Este suficient să dedici doar 2,5 ore pe săptămână antrenamentelor. De exemplu, să mergi o jumătate de oră în fiecare zi a săptămânii, pentru a crește colesterolul „bun” și a reduce nivelul celui „rău”.

o furculita pe care este mancare sanatoasa si o furculita pe care este mancare nesanatoasa
Colesterolul „rău” este cel care face parte din lipoproteinele cu densitate joasă

Încearcă să te alimentezi mai mult cu legume, fructe și cereale. Mai ales cele care conțin multe fibre, fibre alimentare grosiere, precum fulgii de ovăz, mere, prune uscate, ananasul și fasole. Printre altele, fibrele îți vor permite să te simți sătul mai mult timp, ceea ce înseamnă că vei scăpa de excesul de greutate.

Nutriționiștii recomandă să mănânci mai multe nuci. Toate tipurile de nuci conțin substanțe care ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău”. Singurul dezavantaj al unei astfel de diete este că este foarte bogată în calorii.

Pentru micșorarea colesterolului în 26 de zile este suficient să consumi o jumătate de cățel de usturoi cu miere în fiecare zi, astfel încât colesterolul „rău” va scădea cu 9% destul de repede. De asemenea, nu uita să asezonezi preparatele cu piper negru, turmeric, ghimbir, coriandru și scorțișoară.

trei mere de diferite culori cu o inima pe centru
Colesterolul nu poate fi prezent în sânge în forma sa pură


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului
Adauga un comentariu