Mierea, eficientă pentru răceli. Ce se întâmplă dacă am folosit anumite produse naturale pentru a trata afecțiunile de iarnă? Oamenii de știință subliniază că mierea poate fi o alternativă excelentă în unele cazuri.
Pentru a trata afecțiunile de iarnă, cum ar fi răceala obișnuită și, în special, simptome precum tuse, oamenii de știință semnează un studiu în favoarea mierii.
Pe lângă faptul că este mult mai puțin costisito, acesta ar fi mai eficient decât unele dintre remediile pe care suntem obișnuiți să folosim împotriva patologiilor sezoniere care afectează tractul respirator superior. Cel puțin așa spun cercetătorii de la Universitatea din Oxford. Ei încurajează medicii să înceapă prin a lăuda meritele mierii atunci când un pacient cu răceală se prezintă cu o tuse.
„Este necesar să se găsească alternative la prescripția de antibiotice” subliniază cercetătorii. Acestea sunt supra-prescrise, în special pentru „problemele respiratorii superioare, împotriva cărora nu sunt întotdeauna utile”, scriu medicii. Pe de altă parte, prin faptul că sunt prescrise, ele provoacă o rezistență naturală a sistemului imunitar, care pe termen lung ar putea pune în pericol milioane de intervenții chirurgicale și poate risca viața unor pacienți.
Mierea, eficientă pentru răceli
Dacă mierea a fost întotdeauna folosită ca remediu de bunici, oamenii de știință subliniază că este recunoscut ca un ingredient care „întărește rezistența la microbi”. Pentru a ajunge la această concluzie, 14 studii indică faptul că mierea este eficientă „împotriva frecvenței tusei, dar și împotriva potenței sale”. Comparativ cu unele tratamente prescrise în prima instanță, mierea a prezentat chiar în unele cazuri rezultate superioare.
Mierea s-a dovedit deja utila împotriva unor bacterii, cum ar fi sistemul digestiv Escherichia coli, dintre care unele sunt patogene și pot provoca diaree severă. Ea este cea care este responsabilă pentru multe intoxicații alimentare.
În rezumat, studiul insistă: în cazurile de tuse ușoară, ar trebui să folosim mai întâi miere, pentru a participa la lupta împotriva rezistenței la antibiotice. Cu toate acestea, mierea nu este un substitut pentru toate tratamentele. În unele cazuri de infecții, sunt necesare antibiotice.