Local

Mihai Chirica anunţa condiţii speciale în şcoli pentru toţi elevii

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Chirica anunţa condiţii speciale în şcoli pentru toţi elevii
Mihai Chirica, conferinta de presa

În contextul declaraţiilor făcute ieri de Klaus Iohannis, Mihai Chirica anunţa condiţii speciale în şcoli pentru elevi. Edilul municipiului Iaşi a explicat, într-o intervenţie televizată, care sunt cele mai importante măsuri pe care Primăria Iaşi le va lua în cazul în care elevii claselor a 8-a şi a 12-a vor venit la şcoală.

Sute de medici vor fi implicaţi în procesul de prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19

Mihai Chirica a explicat faptul că, în aceste momente, la nivel de Iaşi sunt peste 230 de medici în unităţile şcolare. Aceşti medici se vor implica activ în lupta pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

”La nivel de Iaşi, în unităţile de învăţământ sunt peste 230 de medici. Aceştia se vor implica activ în combaterea infectării cu coronavirus. Medicii vor sta la intrarea în unităţile şcolare şi vor avea grijă ca elevii să se dezinfecteze să poarte mănuşi de protecţie şi măşti.” a explicat Mihai Chirica.

S-au achiziţionat 100 de aparate de măsurare a temperaturii

În aceste momente, unităţile şcolare vor fi dotate cu peste 100 de aparate de măsurare mobila a temperaturii corporale.

”Am achiziţionat 100 de aparate de măsurare a temperaturii. Sigur, măsurarea temperaturii nu reprezintă 100% o verificare completă, dar este un pas. Medicii se vor asigura că elevilor li se va lua temperatura.” explica edilul.

Măsuri speciale în şcoli! Intrări separate, pauze mai dese

Intrarea şi ieşirea din unităţile şcolare se va face pe uşi separate. Pauzele vor fi mai dese tocmai pentru a permite elevilor şi personalului didactic timp pentru dezinfectare. Edilul Mihai Chirica a explicat, pentru digi24 faptul că s-a întocmit un plan şi a fost trimis către Guvern.

Curse speciale pentru elevi?

Autobuzele din Iaşi ar putea face curse speciale pentru elevi. CTP va lua toate măsurile de combatere a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o nouă ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19

Președintele Klaus Iohannis a avut luni o nouă ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la Palatul Cotroceni. Presedintele a afirmat ca scolile vor fi inchise, exceptie facand elevii claselor terminale

Klaus Iohannis a anunțat luni că grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai redeschide în actualul an școlar. Singura excepție – elevii din anii terminali care reven în școli între 2 și 12 iunie, în număr restrâns, de maximum 10 copii, pentru a fi pregătiți pentru examenele finale.

Adauga un comentariu