Prima pagină » Cancan » Mihai Morar, decizie radicală după ce una dintre fetițele sale s-a infectat cu COVID-19

Mihai Morar, decizie radicală după ce una dintre fetițele sale s-a infectat cu COVID-19

13 oct. 2021, 14:18,
BZI.ro, în Cancan

Mihai Morar a ținut să transmită un mesaj important românilor pe internet, după ce una dintre fiicele lui gemene s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Deși este vaccinat și cu a treia doză de ser imunizator și, potrivit reglementărilor în vigoare, are dreptul să iasă din casă, Mihai Morar a ales să nu o facă, din motive „morale”.

Prin postarea sa, Mihai Morar face trimitere la moralitate și corectitudine.

„Vă scriu pe scurt, nu-s o știre. În weekend, una dintre gemene a ieșit „pozitiv” la testul PCR. Toți ceilalți din casă suntem „negativ”. Deocamdată. Important e că simptomele sunt minore și toată lumea mea e bine.

Conform noului protocol, o persoană vaccinată inclusiv cu a doua doză, chiar dacă e contact direct, nu trebuie să stea în carantină dacă nu prezintă simptome. Mai mult, eu am efectuată și doza a treia. Legal, pot circula liber pe străzi, îmi pot vedea, netulburat, de viață. Moral, însă, am ales să stau acasă.

Cred că una dintre cele mai mari daune pe care le-a făcut pandemia e aceea că toți ne-am luat drepturi absolute. „Sunt vaccinat, pot face orice vreau!” Sau, dimpotrivă, „e dreptul meu să nu mă vaccinez!” Pe de altă parte, autoritățile și-au luat dreptul să închidă când vor, ce vor, pe cine vor, uneori, fără nicio explicație sau logică. Am văzut chiar și unii medici care, în numele Cruciadei pandemice, clamau dreptul la dictatură medicală.”

„Ne-am „îndumnezeit” cu toții”

“Ăsta-i baiul cel mare. Ne-am „îndumnezeit” cu toții. Fiecare în micul lui dumnezeu cu „d” foarte mic. „Vaccinul ne va mântui” e religia unora. „Vaccinul ne omoară” e religia altora. „Legea suntem noi” e secta unora. Iar, Adevărul, vezi bine, nu-i nici la unii, și nicidecum la alții…

Sunt negativ. Și vaccinat. Și e și ziua mea săptămâna asta. Legea mă lasă să ies pe străzi. Dar e moral? Când știu atâția oameni vaccinați care au fost „curieri” de virus de ici-colo. M-am vaccinat ca să fiu „mai liber” decât „ratele” nevaccinat? Sau m-am vaccinat ca să mă feresc de paturi de fier și măști de oxigen?

…Adevărul e în „vai, mama noastră” de țară. Cifrele, procentele, A.T.I.-urile spun totul despre noi. Pentru că, oricare dintre noi, „știe el mai bine”. Fiecare s-a „îndumnezeit”. Și nu se închină la alți dumnezei cu d mic. Fiecare deține adevărul. Dar știți ce ne lipsește tuturor…?”

Mihai Morar: „Măsura. Asta ne lipsește”

Când era prim-ministru, Nicolae Iorga îi spune lui Ion I.C. Brătianu de la Tribuna Parlamentului: „Ce pot să învăț eu de la un inginer?” Iar Brătianu îi răspunde atât: „Măsura, domnule, măsura!”

Măsura. Asta ne lipsește tuturor. Ne-am „îndumnezeit” toți, fără măsură. Toți știm, chiar dacă nici nu suntem în măsură să vorbim. În România, chiar și când se iau măsuri, se iau fără măsură. Ne dușmănim, în loc să ne unim, ne măsurăm puterile, în loc să ne adunăm puterile. Am întrecut orice măsură. Ne-am ”îndumnezeit” în dumnezei cu d mic, fără pic de smerenie.”, a scris prezentatorul de radio Mihai Morar pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *