Sport

Mihai Rotaru a negociat cu Victor Becali venirea lui Cristiano Bergodi la Craiova! Condițiile italianului pentru a semna

Publicat: 09 mai 2020

E agitație mare în Bănie. Mihai Rotaru a negociat cu Victor Becali venirea lui Cristiano Bergodi la Craiova. După ce l-a dat afară pe Cornel Papură, patronul oltenilor a întocmit o listă cu variantele pe care le dorește. Italianul era a patra soluție, dar a ajuns să fie cel mai aproape de a semna.
Sursele ProSport susțin că principalul antrenor vizat a fost Cosmin Contra, dar părțile nu s-au înțeles, asta pentru că fostul selecționer al României este foarte scump în acest moment și are câteva propuneri în stand-by în care valoarea salariului său este uriașă față de ce i-ar putea oferi Mihai Rotaru.

Cosmin Contra a refuzat oferta Universității Craiova

După ce Cosmin Contra a refuzat revenirea în Liga 1, Mihai Rotaru a rămas cu trei nume pe listă: Edi Iordănescu, Gică Craioveanu și Cristiano Bergodi. Avea de ales e un mod de a spune pentru că, în fapt, opțiunea Iordănescu jr. s-a evaporat din cauza contractului cu Gaz Metan Mediaș, iar pe Craioveanu nu a fost niciodată convins că l-ar putea numi pe banca tehnică, din cauza comportamentului extra-sportiv al acestuia.

Așadar, singura variantă plauzibilă i-a rămas Bergodi, italianul care a trecut pe FCSB, CFR sau Rapid. Sursele ProSport susțin că finanțatorul oltenilor l-a căutat pentru a intermedia negocierile pe Victor Becali, omul care l-a dus și la Voluntari. Discuțiile au fost destul de lungi între afaceristul craiovean și intermediarul Becali, iar părțile s-au înțeles verbal. Apoi, Rotaru a purtat o discuție cu Bergodi, aflat în Italia.

Cerințele lui Cristiano Bergodi: contract până în vara lui 2021

Tratativele dintre Bergodi și Rotaru s-au lungit până noaptea târziu. Victor Becali și-a dat OK-ul anterior, dar italianul a dorit să stabilească din start câteva detalii clare cu viitorul său patron. Din informațiile noastre, el a cerut un contract până în 2021, nefiind de acord să semneze doar până la finalul acestui sezon.
Mai mult, dacă starea de alarmă se va transforma din nou în stare de urgență sau pandemia se va prelungi pe un termen nedefinit, Bergodi a cerut să i se asigure, prin contract, că nu va fi înlăturat de la conducerea echipei. Rotaru a acceptat propunerea antrenorului și au trecut, mai departe, la următoarele capitole ale contractului.

Toate detaliile contractului lui Cristiano Bergodi la Craiova: obiectivul nu va fi titlu!

Un lucru pe care italianul NU l-a acceptat este acela ca obiectivul să fie titlul de campioană în actuala stagiune:

„Nu pot să îți garantez eu că iau titlul, cu o pregătire făcută în condiții de pandemie”.

Este unul dintre capitolele la care Rotaru și Bergodi au convenit că vor mai discuta azi, vineri, înainte de a parafa actele. De principiu, patronul Craiovei ar fi fost de acord că titlul de campioană pentru acest sezon poate fi un obiectiv greu de obținut.
În ceea ce privește staff-ul, italianul a fost informat că i se permite să își aducă un singur om. Aproape sigur, nici măcar Renzo Rossi nu i se va alătura în aventura de la Craiova, cel puțin până la începutul sezonului 2020-2021!

Salariul lui Cristiano Bergodi în Bănie: 10.000 de euro în primul sezon, 15.000 de euro în al doilea

În zona salariului, lucrurile au fost și mai simple. Cristiano Bergodi a acceptat o remunerație de 10.000 de euro pe lună până la finalul sezonului în curs, cu o creștere apoi la 15.000 de euro, dacă părțile sunt mulțumite. Este un salariu decent pentru Rotaru, în comparație cu sumele pe care ar fi trebuit să le pună la bătaie în cazurile Contra sau Iordănescu.
Pe lângă acești bani, Bergodi va mai avea și prime de obiectiv. Dacă pentru sezonul în curs titlul nu va fi trecut în contract ca principală clauză, pentru viitoarea stagiune lucrurile se vor schimba. În cursul acestei zile, tehnicianul de 55 de ani așteaptă draft-ul de contract de la Craiova pe care să își dea acceptul atât el, cât și Victor Becali.
Dacă lucrurile discutate joi noapte cu Rotaru vor fi trecute și în hârtii, Bergodi va semna și va veni în România

Adauga un comentariu