Actualitate

Mihai Tudose, atac devastator la adresa Guvernului Florin Cîțu: „A pus la punct planul de sinucidere asistată și anunțată!“

Publicat: 22 ian. 2021
Mihai Tudiose arată cu mâna
Vicepreședintele PSD Mihai Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose a lansat vineri, 22 ianuarie, un atac devastator la adresa Guvernului Florin Cîțu.

Vicepreședintele social democrat susține că Planul Național de Redresare și Reziliență se transformă în program de ”sinucidere asistată și anunțată”, iar după ce Guvernul va da un rateu de zile mari va da vina pe cei de la PSD.

„Planul Național de Redresare și Reziliență – sinucidere asistată și anunțată

Ministrul Ghinea – fostul ministru ”0” Fonduri Europene în Guvernul Cioloș așa cum presa îl numea în 2016 – a cărui primă măsură în decembrie 2020 a fost schimbarea denumirii Ministerului Fondurilor Europene în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (de parcă acest minister face investiții și implementează proiecte, în loc să gestioneze fondurile europene! Ca să avem investiții și proiecte trebuie să existe o instituție care să gestioneze fondurile externe nerambursabile, ce sa vezi?!

Implementarea proiectelor este atributul beneficiarilor: companii, instituții publice centrale și locale, societate civilă etc. – NU Ministerul) în ședința de guvern din 20 ianuarie 2021 a făcut și ne-a adus ”lumina” în procesul de ratare a oportunităților Mecanismului European de Redresare și Reziliență – sursa europeană a PNRR. Concret, pentru corectarea PNRR a creat 10 grupuri de lucru care vizează următoarele domenii: 1. Transport, 2. Mediu, Schimbări climatice, Energie, Eficiență Energetică, 3. Dezvoltarea Localităților Urbane, 4. Agricultură și Dezvoltare Rurală, 5. Sănătate, 6. Educație, 7. Mediu de Afaceri, Antreprenoriat, 8. Cercetare, Inovare, Digitalizare, 9. Îmbunătățirea fondului construit, 10. Reziliență, Situații de criză“, a precizat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Dacă nu sunt gata PNRR până la sfârșitul lunii februarie 2021 sau sunt proaste este clar că… e vina PSD!“

Liderul social democrat a precizat că Guvernul ar trebui să rezolve până la sfârșitul lunii februarie 2021 problemele legate de PNRR, iar dacă nu sunt gata sau sunt proaste este vina PSD.

„Și vor fi finanțate numai proiectele mature, gata de implementare. Cum spunea domnia sa: „Tot ce trebuie să facem este să ne propunem niște reforme, niște ținte pe care le raportăm de două ori pe an la Comisie și luăm banii pe ele.” Deci finanțăm proiectele pe care le avem gata de implementare, fixăm niște reforme acolo, și niște ținte ceva și gata PNRR! Simplu, ca bună ziua și apa caldă! Dar, ca să facă lucrurile simple complicate vor crea 10 grupuri de lucru! Și deasupra acestor grupuri de lucru vor fi implicate Administrația Prezidențială, vice-premierul coordonator, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului și ministerele de linie în domeniul cărora sunt prevăzute activități și proiecte în PNRR. De ce atât de multe instituții implicate?

Dl Ministru Ghinea ne luminează: pentru o abordare unitară și coordonare interinstituțională în elaborarea și negocierea informală cu Comisia Europeană. În plus, pentru că lucrurile nu se opresc aici, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va organiza consultări cu reprezentanții sectorului privat, ai societății civile, cu sindicatele precum și cu ceilalți parteneri de dialog social. Și, toate acestea până la sfârșitul lunii februarie 2021, când PNRR ar trebui să fie gata. Dacă nu sunt gata sau sunt proaste este clar că… e vina PSD!!!”, mai scrie Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: „Nu ai cum să obții venituri suplimentare dacă îngheți totul”

Gabriela Firea, senator PSD, a criticat modul în care a procedat Guvernul Florin Cîțu în privința bugetului pentru anul 2021. Mai mult, ea a precizat că Partidul Social Democrat oferă o alternativă mult mai bună. „Am pregătit un buget pentru oameni. Soluții realiste pentru o viața decentă.”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

„Am pregătit un buget pentru oameni. Soluții realiste pentru o viața decentă. Bugetul nostru alternativ reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a dus nonșalant Cîțu încă de pe vremea în care era ministrul Finanțelor.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comentarii
  • Nu poti avea asteptari de la Citu. Pur si simplu nu-l ajuta capul. Citu a picat treapta a II-a cu nota 4, la un liceu industrial. Ar fi trebuit sa ajunga la scoala profesionala, dar au intervenit pilele familiei, si in cele din urma a fost transferat la un liceu, tot industrial. Dupa ce a terminat taras-grapis liceul, Citu a picat de doua ori admiterea la ASE Bucuresti. Dupa care s-a dus in SUA si a facut un colegiu prapadit de mana a saptea. Nu e clar nici pana acum cine i-a platit taxele.

  • Pai nu e cklar faptul ca actualul premier Citu a fost trimis din vest aici cu ,,dedicatie?!,, Nu tu scoala aici, a lucrat pe la banca mondiala unde avea salariul de 50.000 dolari pe luna, iar deodata, apare el aici asa sa salveze Romania?! cat de prost sau imbecil sa fii sa poti crede asa ceva? L-au pus deodata ministrul finantelor (stia cineva de el ceva? Se auzise vreodata de el?), dupa care asa de ochii prostimii o tentativa de a-l numi premier, pe care el o refuza ,,asa de ochii prostimii,, , iar la un moiment dat, Hopppaaa! premier! Chiar nu a avut Romania sub nici o forma un om inteligent, un roman adevarat pentru asta? Principala lor tinta este doar jocurile politice si economice in favoarea strainilor, indeosebi a americanilor. Atentie la ce vor face cu Resursele Naturale din Romania, mai ales cele din Marea Neagra! Atunci o sa va lamuriti cu PNL-ul.

  • Mai bidon turtit ce mai insemni tu in politica nationala,un part,ai fost expediat de dragnea cu un sut in cur pana la Braila,te ai combinat cu ponta iar acu latri si te guduri la prohabul tiganului curtoschiolachu bleah si ti mai spui politician

  • Citu nu a lucrat niciodata la Banca Mondiala.
    A lucrat la trei banci, dar perioade scurte, ceea ce inseamna lacune profesionale importante. La Banca din Noua Zeelanda a stat 1,6 ani. La Banca Europeana de Investitii a stat 1 an. La ING Bank Romania a stat 6 ani, fiind concediat in 2011. Dupa care a facut consultanta financiara. Dupa care a intrat in politica.
    Nu este deloc clar din ce bani a trait de la terminarea colegiului pana la angajare. Au fost aproape 5 ani!

  • Vasilica Catu -Partu nu a reusit profesional,nu l-a dus capul, si a intrat in politica.Ca si Orban,Raluca Turcan(studii Moscova)etc,etc,Nici unul nu a excelat profesional.

Adauga un comentariu