Coronavirus

Mii de oameni au protestat la Madrid împotriva purtării măștii de protecție

Publicat: 17 aug. 2020
ALT=
Mii de oameni au protestat la Madrid împotriva purtării măștii de protecție

Mii de oameni au protestat duminică la Madrid împotriva purtării măștii de protecție. Mulțimea de protestatari s-au adunat în capitala Spaniei pentru a-și exprima opoziția folosirea obligatorie a măștilor de protecție și a altor măsuri impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Mulțimea, mobilizată de rețelele de socializare, s-a adunat sub steagul spaniol uriaș care decorează Piața Colon, în centrul capitalei. Demonstranții au purtat pancarte cu mesajele „Virusul nu există”, „Masca ucide” sau „Nu ne este frică”.

Pilar Martin, o femeie în vârstă de 58 de ani, din Zaragoza, a declarat că a venit să protesteze la Madrid, deoarece credea că guvernele din întreaga lume exagerează numărul celor infectați pentru a restrânge libertățile publice.

„Ne obligă să purtăm măștile, vor să ne limiteze. Toate acestea sunt minciuni”, a spus Pilar Martin pentru AFP.

Mii de oameni au protestat la Madrid împotriva purtării măștii de protecție

Mulți protestatari nu au purtat măști, deși acest lucru este obligatoriu în spațiul public în Spania. Purtarea unei măști a fost impusă mai întâi la începutul lunii mai în transportul public, apoi a fost extinsă în Spania unde numărul morților se apropie de 29.000.

Protestul vine la două zile după ce guvernul a anunțat noi restricții, inclusiv închiderea cluburilor de noapte și interzicerea fumatului unde este imposibil să stea la doi metri unul de celălalt.

Spania a înregistrat o creștere a noilor infecții de la ridicarea restricțiilor de trei luni la sfârșitul lunii iunie.

Proteste ample în Coreea de Sud

Mii de oameni au protestat sâmbătă în capitala Coreei de Sud împotriva extinderii restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, sfidând ploaia torențială și sfatul autorităților de a rămâne în case, informează Smart Radio.

Demonstrațiile din fața palatului prezidențial au pornit după ce autoritățile sud-coreene au impus reguli mai dure în Seul și în orașele învecinate, ca urmare a creșterii numărului de infectări.În replică, oamenii cer demisia președintelui Moon Jae-in, acuzat că se supune regimului nord-coreean, că a eșuat politic, precum și că este corupt și a fraudat alegerile.

Belgienii, în stradă, împotriva restricțiilor

Sute de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva restricțiilor impuse de autorități sub pretextul coronavirusului, după ce purtarea măștii a devenit obligatorie din 12 august în toată regiunea Bruxelles (cu 1,2 milioane de locuitori), relatează AFP.

„Corona-circ”, „corpul meu, alegerea mea”, „Lăsați-ne să respirăm!”, „Masca este un fel de cenzură, o botniță a popoarelor”, „Nu dictaturii sanitare!”, „NU fricii și minciunilor din mass-media! DA libertății de a respira, a surâde și a trăi!” se putea citi pe pancarte.

Nemulțumirile manifestanților erau îndreptate împotriva restricțiilor sanitare care încalcă drepturile omului, împotriva impunerii de a purta mască și împotriva obligativității vaccinării.

„Nu virusologii și medicii vor dicta regulile în țara noastră!”, a declarat pentru AFP Michel, unul dintre protestatari. El a spus că nu mai suportă „să fim luați drept copii”.

Manifestanții au cerut demisia virusologului flamand Marc Van Ranst, unul dintre membrii cei mai vizibili ai echipei de experți consultate de guvernul Belgiei în legătură cu pandemia, și care se află de asemenea în colimatorul militanților flamanzi de dreapta pentru luările sale de poziție pe diverse subiecte de actualitate din societate.

Comentarii
Adauga un comentariu