International

Mii de persoane au protestat în Germania împotriva restricţiilor anti-COVID

Publicat: 15 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mii de persoane au protestat în Germania împotriva restricţiilor anti-COVID
Mii de oameni au protestat sambata in Germania impotriva restrictiilor COVID-19

Sâmbătă, mii de persoane au protestat în Germania împotriva restricțiilor anti-COVID. În unele zone au fost confruntări între forțele de ordine și demonstranți. Manifestările au avut loc în orașele Berlin, München, Dresda, Düsseldorf şi Erfurt.

În Dresda au participat circa 4.000-5.000 de persoane.

Mii de persoane au protestat în Germania

În unele zone, anumite grupuri de protestatari au fost implicate în confruntări cu agenţii de poliție. Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Alexander Dierks, secretarul general al filialei Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din landul Saxonia, a condamnat aceste reacții ale protestatarilor:

„Aceste persoane îşi arată adevărata faţă: extremişti violenţi”, a afirmat Alexander Dierks.

Cetățenii care au participat la protest sunt nemulțumiți de restricţiile de circulaţie şi de obligativitatea purtării măştilor medicale în locurile aglomerate.

„Un an de politici restrictive e destul!”, au scandat protestatarii, conform site-ului Tagesschau.de.

La începutul acestei luni, Angela Merkel a avut o întâlnire cu liderii celor 16 landuri au anunţat relaxarea foarte prudentă a restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19. Cancelarul Germaniei a cedat în fața pesiunii tot mai mari a populației şi va accepta unele măsuri de relaxare, mizând în acelaşi timp pe milioane de teste pentru a evita un al treilea val de infectări, relatează marţi AFP, potrivit Agerpres.

Angela Merkel, despre pașapoartele digitale pentru vaccinare

Angela Merkel a precizat că certificatele digitale pentru vaccinare, care vor permite oamenilor să călătorească în Europa în pofida pandemiei de coronavirus, vor fi probabil disponibile înainte de venirea verii.

” Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare ”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă, susţinută după un summit virtual al Uniunii Europene.

„Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similare”, a afirmat  cancelarul austriac Sebastian Kurz, citat de agenţia DPA, la o conferinţă de presă, înaintea summit-ului european la care liderii europeni sunt divizaţi în chestiunea creării paşapoartelor de vaccinare pentru înlesnirea şi călătoriilor în UE.

Sâmbătă, 13 martie, mii de persoane au protestat în Germania împotrivă restricțiilor anti-COVID.

Adauga un comentariu