Sport

Mike Tyson bagă frica în toți după primele antrenamente, la 53 de ani: „Are viteza și forța unuia de 21 de ani!”

Publicat: 07 mai 2020

Mike Tyson (53 de ani) rămâne un personaj unic, nu doar prin cariera sa incredibilă, ci și prin personalitatea sa excentrică și extrem de diferită. Americanul deține recordul de cel mai tânăr campion mondial la categoria grea din istorie, la 20 de ani, 4 luni și 22 de zile, performanță realizată în 1986.

Mike Tyson a avut o carieră fabuloasă, dar fostul mare campion nu pare a fi ascultat încă gongul prin care să pună mănușile în cui. Iron Mike s-a reapucat de antrenamente, iar cel care îl îndrumă este impresionat de calitățile pugilistului de 53 de ani.

„Nu a mai dat lovituri de aproape un deceniu, așa că nu m-am așteptat deloc la ce am văzut. Tipul are viteza și forța unuia de 21-22 de ani! Prima oară când i-am văzut croșeul mi-a trecut viața prin fața ochilor într-o clipită! Am crezut că voi muri, mi-a fost frică”, a declarat Rafael Cordeiro, un antrenor specializat în arte marțiale.

Tyson pare în formă atunci când lovește obiecte care nu pot riposta, au remarcat cârcotașii. La ultima dispută în ring, Tyson a cedat în 5 runde în fața lui Kevin McBride în 2005.

„Nu glumesc, în curând Mike va lovi mai tare, mai repede. Pe vremuri, Mike era cel mai rău adversar al său, acum este mândru de omul care a ajuns,” a mai spus Cordeiro, cel care lucrează de trei săptămâni cu cel care are în palmares 44 de victorii prin KO în ringul greilor.

Singurul moment când Mike Tyson a refuzat să lupte.

Mike Tyson (53 de ani) rămâne un personaj unic, nu doar prin cariera sa incredibilă, ci și prin personalitatea sa excentrică și extrem de diferită.
Chiar dacă, la un moment dat, a fost descris plastic drept „cel mai rău om al planetei”, datorită ferocității sale din ring, americanul a avut totuși și momente mai delicate din punct de vedere emoțional. Iar la un moment dat chiar a refuzat să lupte cu o săptămână înainte de meci. O spune chiar unul dintre foștii săi antrenori, Jeff Fenech.

Tyson era programat să boxeze cu Clifford Etienne, în februarie 2003, la 8 luni distanță de la înfrângerea suferită în fața lui Lennox Lewis. Cu o săptămână înainte de meciul cu Etienne, Tyson și-a făcut un tatuaj tribal pe față, în Las Vegas, iar apoi a anunțat că nu mai urcă în ring. Antrenorul său de la acea vreme a dezvăluit că tocmai din acest motiv și-a făcut tatuajul, pentru a avea motiv să nu lupte. Fenech a spus că Tyson chiar lipsea de la antrenamente pentru a merge la ședințele de tatuare.

Mike Tyson a refuzat să lupte din cauza unui tatuaj

În cele din urmă, Mike Tyson a luptat și chiar a câștigat prin knock out în prima rundă, probabil grăbit să-și termine adversarul cât mai rapid, ca nu cumva vreo lovitură să-l atingă pe tatuaj și să se infecteze sau să se deterioreze desenul. Asta demonstrează și unicitatea lui Tyson care, dacă își punea în minte, demola orice adversar, indiferent de talie, viteză, talent sau nume. Tyson a disputat meciul cu Etienne cu alt antrenor în colțul ringului, Freddie Roach, pentru că antrenorul său obișnuit, Jeff Fenech, era total dezamăgit și nu l-a mai însoțit la ring.

„Eu nu am avut un tatuaj niciodată, dar prima mea impresie a fost că nu poți să-ți faci un tatuaj cu o săptămână înainte de meci, pentru că nu poți să lupți din cauza rănilor. Nu era sănătos să o faci. Am stat și am discutat și el chiar nu voia să lupte, nu era pregătit și acesta era unul dintre motivele pentru care și-a făcut tatuajul. După o oră de discuții, mi-au dat lacrimile când am plecat din casă în acea noapte. M-am dus să stau la un hotel pentru că eram destul de dezamăgit.

Mike Tyson era un ciudat în apogeul său și cred că singura persoană care l-a bătut vreodată a fost chiar el însuși. În acea zi el nu a venit la antrenament și asta s-a întâmplat apoi de câteva ori. Lipsea nemotivat. Nu a venit, așa că m-am dus la el și am rămas la el acasă, în Las Vegas. Dintr-o dată s-a deschis poarta și am văzut mașina lui venind, așa că m-am dus să văd ce problemă avea și ce s-a întâmplat. M-am uitat la el și am văzut un tatuaj imens pe o parte a feței sale. Mi-am zis: Wow!”, a spus Jeff Fenech.

După acel meci, Tyson a mai boxat de două ori în cariera sa, cu Danny Williams (în 2004) și cu Kenny McBride (în 2005), pierzând ambele meciuri.

Mike Tyson, cele mai dure lovituri din istoria boxului

Mike Tyson a concurat la profesioniști din 1985 până în 2005. Americanul deține recordul de cel mai tânăr campion mondial la categoria grea din istorie, la 20 de ani, 4 luni și 22 de zile, performanță realizată în 1986.
Tyson, care e recunoscut de unii specialiști drept omul cu cea mai mare forță a loviturii din lume, în ciuda înălțimii sale, a câștigat primele 19 meciuri din carieră prin knock out, dintre care 12 în prima rundă. În 1987, la un an de la titlul WBC obținut, a devenit primul pugilist la categoria grea care a deținut simultan centurile WBC, WBA și IBF.
În cariera sa la profesioniști, Mike Tyson a adunat 50 de victorii, dintre care 44 obținute înainte de limită și 6 înfrângeri, plus două descalificări

Comentarii
Adauga un comentariu