Local

Minciuni pe bandă rulantă, marca Maricel Popa! Spitalul Mobil COVID-19 de la Lețcani nu are aviz și autorizație de gospodărire a apelor, deși sunt obligatorii

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Minciuni pe bandă rulantă marca Maricel Popa Spitalul Mobil COVID-19 de la Lețcani nu are aviz și autorizație de gospodărire a apelor deși sunt obligatorii
Spitalul Mobil COVID-19 de la Lețcani

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad susține că este obligatorie obținerea avizelor și autorizațiilor de gospodărire a apelor în cazul Spitalului Mobil COVID-19 de la Lețcani, aceste proceduri birocratice nefiind finalizate nici în momentul de față, deși Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean, se bătea cu pumnul în piept că a obținut toate avizele

Spitalul Mobil COVID-19 de la Lețcani se adâncește tot mai mult în probleme, din cauza incompetenței lui Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. După numeroasele scandaluri care țin de legalitatea funcționării spitalului mobil, conducerea Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad a ținut să facă o serie de lămuriri referitoare la stadiul reglementării din punct de vedere al gospodăririi apelor pentru Spitalul Mobil COVID-19 din comuna Lețcani, județul Iași.

Primul memoriu de prezentare primit la A.B.A. Prut-Bârlad referitor la realizarea lucrărilor a fost în data de 22 septembrie 2020 (memoriu trimis de Agenția de Protecție a Mediului Iași), fiind solicitate puncte de vedere de la toate autoritățile avizatoare.

„În data de 23 septembrie 2020 a fost transmis răspunsul instituției noastre către A.P.M. Iași, conținând cadrul legal aplicabil în condițiile prezentate în memoriul transmis, precum și solicitarea unor clarificări care să poată conduce la o decizie privind procedura ce urma să fie parcursă de titularul proiectului. În memoriul de prezentare a fost consemnată existența în incinta Transagropolis o unei stații de epurare mecano-biologice, prevăzută pentru deservirea Spitalului Mobil COVID-19 din comuna Lețcani”, au explicat reprezentanții ABA Prut-Bârlad.

S-au solicitat avizul și autorizația după ce a fost construită stația de epurare la Spitalul mobil de la Lețcani

Printre informațiile comunicate de ABA Prut-Bârlad s-a precizat și faptul că „nu se poate emite aviz de gospodărire a apelor pentru lucrările deja executate pe amplasamentul obiectivului, conform prevederilor Ordinului 828/2019 (anexa 1 – ART.2,ART.6); se pot aviza numai lucrările nerealizate, necesare pentru funcționarea obiectivului”.
Totodată, A.B.A Prut-Bârlad a precizat și faptul că stația de epurare de pe amplasament nu poate asigura tratarea corespunzătoare a apelor uzate ce pot fi infestate cu agenți patogeni, care vor rezulta de la Spitalul Mobil COVID-19 din comuna Lețcani, nefiind echipată corespunzător cerințelor din Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1096/2016 specifice pentru epurarea apelor uzate spitalicești.

„Obținerea avizului și autorizației de gospodărire a apelor pentru Spitalul Mobil COVID-19 de la ABA Prut-Bârlad este obligatorie. Pentru reglementarea funcționării obiectivului din punct de vedere al gospodăririi apelor, după finalizarea lucrărilor de amenajare va trebui solicitată modificarea Autorizației de gospodărire a apelor nr. 14 din 01.02.2018 de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» Iași, prin introducerea noului obiectiv, conform cerințelor legale specificate în Ordinul 891/2019”, au mai precizat oficialii ABA Prut-Bârlad.

Adauga un comentariu