National

Ministerul Sănătății a anunțat când se dă examenul pentru medicii de Urgențe cu doar 15 minute înainte să înceapă

Publicat: 12 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministerul Sănătății a anunțat când se dă examenul pentru medicii de Urgențe cu doar 15 minute înainte să înceapă
Ministerul Sănătății a anunțat data examenului pentru medicii urgentiști cu 15 minute înainte să înceapă

Gafă de proporții făcută de Ministerul Sănătății. A anunțat la ora 10:45 că examenul pentru secțiunea Medicină de Urgență are loc la ora 11:00. Examenul trebuia să aibă loc în două centre: cel de la București și cel de la Târgu Mureș.

Din cauza acestei greșeli făcute, unii medici nici măcar nu erau prezenți, deoarece  Ministerul nu a anunțat din timp data și ora examenului.

Gafa Ministerului Sănătății

În această după-amiază, Ministerul Sănătății a precizat că toți candidații au fost informați de faptul că examenul se va desfășura astăzi, dar nu a precizat și ora la care aceștia au fost informați.

„Pentru corecta informare a populației, Ministerul Sănătății face următoarele precizări în legătură cu examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgență:

Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgență se desfășoară diferit față de celelalte specialități medicale la care se desfășoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății.

Toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura în prima zi a perioadei anunțate, respectiv, 12.10.2022.

Examenul a avut ca locații anunțate de desfășurare: București (Spitalul Clinic de Urgență București) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș).

Listele cu candidații repartizați la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022.

Comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății înainte de începerea probei, la ora 10.45. Președinții și membrii comisiilor de examen au fost notificați anterior și erau prezenți la cele două locații menționate.

Cunoașterea componenței comisiilor nu influențează desfășurarea probelor de examen”, a anunțat ministerul Sănătății.

Medicii, revoltați de lipsa de informații

În București, de la primele ore ale dimineții, zeci de medici rezidenți s-au prezentat la centrul de examinare.

„Noi de două zile, de trei zile asta facem, verificăm site-ul la fiecare jumătate de oră”, a declarat un medic, citat de europafm.ro.

„În ceea ce privește medicina de Urgență există un ordin separat al Ministerului Sănătății care prevede desfășurarea rezidențiatului în centrele de rezidențiat și modalitatea de examinare. Examenul scris este prevăzut în prima zi a acestei perioade, perioada începe de astăzi”, a explicat Președintele Comisiei de Contestații la acest examen, medicul Diana Cimpoieșu.

Întrebarea care rămâne acum este ce se va întâmpla cu medicii care nu au reușit să se prezinte astăzi la examen.

„Probabil vor pierde examenul sau habar n-am, nu știu ce se va întâmpla cu colegii care nu sunt aici”, spune un medic.

Adauga un comentariu