Actualitate

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților

Publicat: 13 apr. 2021
carantină COVID-19
Carantină COVID-19

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Potrivit ordinului publicat deja în Monitorul Oficial, nivelul de testare pentru COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, anunță știripesurse.ro.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, Vlad Voiculescu l-a luat prin surprindere şi pe premierul Cîţu cu acest ordin. Pe baza criteriilor din ordin, Capitala ar trebui carantinată.

Ordinul introduce un punctaj pe baza unei grile. Astfel, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate fi impusă carantină.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

ORDINUL:

Anterior publicării acestui ordin, criteriile de carantinare erau următoarele:

Sursa foto: știripesurse.ro

Adauga un comentariu