Razboi în Ucraina

Miniștrii de externe din Marea Britanie și Rusia vizitează India în aceeași zi

Publicat: 01 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Miniștrii de externe din Marea Britanie și Rusia vizitează India în aceeași zi
Marea Britanie și Rusia încearcă să negocieze cu India

Miniștrii de externe din Marea Britanie și Rusia au vizite oficiale în India în aceeași zi. Așadar, Liz Truss și Serghei Lavrov se vor întâlni cu omolorul lor în Delhi.

Ministrul de externe din Marea Britanie dorește să îndemne India să lucreze cu occidentul în eforturile de a sanționa Rusia. Totuşi, India a abordat de la începutul războiului o poziţionare mai degrabă neutră. Vă aducem aminte faptul că India a luat în calcul să cumpere cantități mari de petrol din Rusia la prețuri convenabile.

Miniștrii de externe din Marea Britanie și Rusia au întâlniri în India

În contextul războiului din Ucraina, India este țara care este mai degrabă neutră din punct de vedere al poziţionării. În acest fel, miniștrii din Marea Britanie și Rusia au stabilit o întâlnire în aceeași zi cu omologul lor. Cele două părti încearcă să tragă India într-o parte sau alta. Ministrul rus de externe va cere Indiei să ocolească sancțiunile occidentale și să cumpere mai mult petrol și gaze rusești. În schimb, ministrul britanic de externe vrea să convingă India să se alăture sancțiunilor internaționale impuse Rusiei. India nu a condamnat invazia și nu a votat împotriva ei la ONU.

Truss, care a vorbit despre o „rețea a libertății”, i-a spus omologului său indian, Subrahmanyam Jaishankar, că este vital ca democrațiile să lucreze împreună pentru a descuraja agresorii.

Apărând alături de el la un eveniment din Delhi, ea a spus că războiul din Ucraina a subliniat, de asemenea, necesitatea ca „națiunile care au aceleași opinii” să coopereze mai strâns în domeniul apărării, comerțului, energiei și securității alimentare.

Secretarul de externe a mai spus că Regatul Unit dorește să vadă sancțiuni mai puternice împotriva Rusiei – inclusiv măsuri suplimentare împotriva băncilor sale, capacitatea acesteia de a-și folosi rezervele de aur și accesul său la porturi.

Însă Lavrov își folosește vizită pentru a promova legături comerciale mai strânse pentru a ajuta la reducerea impactului sancțiunilor impuse Moscovei. La începutul acestei luni, India a fost de acord să importe trei milioane de barili de petrol rusesc la prețuri reduse.

Ministrul de externe a zburat la Delhi de la discuțiile din China, care a refuzat să critice și acțiunile Rusiei în Ucraina.

India și China au evitat să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina

India și China, două dintre cele mai puternice economii din lume au refuzat să condamne Rusia pentru războiul din Ucraina. De exemplu China a fost acuzată că va ajuta militar Rusia, lucru infirmat de către oficialii de la Beijing. Din alte considerente, India s-a abținut de la votul dat la ONU pentru condamnarea Rusiei și are un cuvânt greu de spus în celelalte organisme internaționale.

Pe de altă parte, în urmă întâlnirii dintre oficialii din Rusia și China s-au ajuns la mai multe concluzii. Şeful diplomaţiei rusești a declarat faptul că relația dintre cele două țări este una din ce în ce mai apropriată şi că în urma conversației se va ajunge la o nouă ordine mondială:

Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relaţiilor internaţionale. Sunt convins că la finalul acestei etape situaţia internaţională va fi net mai clară şi că noi, împreună cu dvs. şi cu partenerii noştri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, justă, democratică, menţiona Serghei Lavrov.

Așadar, întâlnirea dintre Rusia și India și Marea Britanie și India este una extrem de importantă în contextul geopolitic mondial actual.

Adauga un comentariu