National

Ministrul Agriculturii a transmis că România nu se va confrunta cu o criză alimentară

Publicat: 25 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Agriculturii a transmis că România nu se va confrunta cu o criză alimentară
Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, le-a cerut colegilor deputați să voteze în favoarea ridicării imunității sale

În această seară, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bistrița, ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu, a dat asigurări că România nu se va confrunta cu o criză alimentară.

Ministrul Agriculturii, Adrian-Ionuţ Chesnoiu, a dat asigurări vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că România nu se va confrunta cu o criză alimentară.

„De siguranţa alimentară nu trebuie să fim îngrijoraţi pentru că, v-am spus, în România nu se va putea vorbi de criză alimentară. Criza alimentară apare atunci când este penurie de alimente. În schimb, evident, contextul geopolitic global ne va afecta şi pe noi, în sensul în care se reconsideră, se reconfigurează noi pieţe, iar agricultura României trebuie să profite de acest lucru pentru că putem cuceri pieţe noi şi să nu mai exportăm materie primă, să o procesăm în ţară, să vindem produse agroalimentare cu valoare înaltă. Chiar le spuneam astăzi la conferinţă colegilor noştri că România poate deveni, din grânarul Europei, hipermarket-ul Europei, se poate transforma în lucrul acesta, trebuie doar măcar o verigă pe lanţul de procesare să fie integrată şi cu siguranţă avem această oportunitate”, a explicat ministrul Agriculturii.

Klaus Iohannis, despre criza alimentară care va lovi Europa

Președintele Iohannis a fost întrebat seara trecută, în cadrul conferinței de presă susținută de la Bruxelles, despre problema potențialei penurii care vine odată cu războiul din Ucraina.

„Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situații în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obișnuiți, dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia și Ucraina putem să ne dăm seama că este posibil să apară o problemă în aprovizionare.

România are o situație bună în ce privește aprovizionarea și credem că nu vor fi probleme, însă este posibil ca sancțiunile pe care le-am hotărât și de care intenționăm să ne ținem să producă mișcări și la prețuri la alimente”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu