Actualitate

Ministrul austriac de Interne a vorbit despre atacul de la Viena! A fost catalogat ca fiind un atac terorist – UPDATE

Publicat: 03 nov. 2020
Atac terorist în Viena
Atac terorist în Viena

O serie de atacuri în centrul Vienei, în care bărbați înarmați au ucis cel puţin 3 persoane și au rănit alte câteva, Atacurile au fost orchestrate de cel puțin un „terorist islamist”, a declarat marți ministrul austriac de interne Karl Nehammer.

Nehammer a cerut în repetate rânduri publicului să rămână acasă marți, într-o conferință de presă televizată dimineața devreme, deoarece a spus că un atacator, puternic înarmat și purtând o centură explozivă, era un simpatizant al Statului Islamic.

„Am avut un atac ieri seară de la cel puțin un terorist islamist”, a spus Nehammer, adăugând că atacul a fost o încercare de a slăbi sau a diviza societatea democratică a Austriei.

UPDATE: Rezumat: conferință de presă a poliției din Viena

  • Numărul morților urcă la patru. Șeful poliției din Viena, Franz Ruf, a confirmat că un al treilea civil a murit în urma atacurilor, numărul morților ajungând la doi bărbați și o femeie. Un atacator, bărbat, a fost, de asemenea, ucis.
  • Autoritățile nu au putut confirma dacă atacul a fost antisemit, dar au declarat că atacul a fost cu siguranță efectuat de o „persoană radicalizată”. Anterior, în cadrul conferinței de presă, ministrul de interne Karl Nehammer a spus: „Am experimentat un atac al unui terorist islamist”.
  • A existat cel puțin un atacator cunoscut . A fost ucis de poliție. dar autoritățile suspectează că au fost mai mulți. Atacatorul purta o centură explozivă și purta o pungă cu muniție.
  • Locația cunoscutului atacator a fost percheziționată. Autoritățile nu au putut dezvălui ceea ce a fost descoperit.
  • Polițiștilor li s-au trimis peste 20.000 de videoclipuri și caută conținut pentru a întelege mai bine ce s-a întâmplat.
  • Nehammer a spus: „Austria este o democrație, modelată de libertatea de exprimare, toleranță în a trăi împreună” și că „Atacul de ieri este un atac al acestor valori și o încercare inadecvată de a ne împărți. Nu vom susține acest lucru. Vor fi consecințe. ”

Islamiștii care au atacat Viena aveau puști automate

Islamiştii atacat șase locuri în centrul Vienei, începând cu sinagoga principală. Martorii i-au descris pe bărbații care trăgeau în mulțimi în baruri că ar fi avut puști automate. Locaţiile erau destul de aglomerate dacă e să ţinem cont de faptul că oamenii au ieșit ca să profite de ultima seară dinaintea restricţiilor impuse la nivel naţional, restricţii cauzate de pandemia de COVID-19

Oficialii au confirmat luni târziu că doi civili au fost uciși și cel puțin alți 14 răniți. Poliția a împușcat și a ucis un agresor. Totuși, bilanţul ar fi fost actualizat la trei persoane ucise. Poliția a închis o mare parte din centrul istoric al Vienei peste noapte, îndemnând publicul să se adăpostească în locuri ferite. Mulți au căutat refugiu în baruri și hoteluri, în timp ce mijloacele de transport în comun din orașul vechi au fost închise, iar poliția a cercetat orașul.

Capitala Austriei a fost scutită până acum de atacurile militante mortale care au lovit Parisul, Londra, Berlin și Bruxelles, printre altele, în ultimii ani.

O Sinagogă din Viena a fost atacată

Oskar Deutsch, șeful comunității evreiești din Viena, care are birouri adiacente sinagogii pe o stradă îngustă pietruită, presărată cu bare, a declarat pe Twitter că nu este clar dacă templul său birourile erau vizate, dar că erau închise la acea vreme. Videoclipuri au circulat pe rețelele de socializare arătau un om înarmat care fugea pe o stradă pietruită trăgând și strigând. Un alt clip a arătat un bărbat împușcând o persoană în fața a ceea ce părea a fi un bar pe stradă care adăpostea sinagogă.

Înalți oficiali din Uniunea Europeană, Franța, Norvegia, Grecia și Statele Unite și-au exprimat condoleanțele. Președintele SUA, Donald Trump, a spus într-un tweet că „rugăciunile noastre sunt cu oamenii din Viena, după un alt act de terorism în Europa”.

„Aceste atacuri împotriva oamenilor nevinovați trebuie să înceteze. SUA sunt alături de Austria, Franța și toată Europa în lupta împotriva teroriștilor, inclusiv a teroriștilor islamici radicali. ”

Candidatul democratic la președinție, Joe Biden, a condamnat ceea ce el a numit „un terorist atac terorist”, adăugând: „Trebuie să fim toți uniți împotriva urii și violenței”. Atacurile vin în contextul în care, în Franța au fost alte câteva atacuri teroriste cu doar câteva zile înainte.

Vorbim de un atac asupra unui preot ortodox grec, sau despre atacul de la Nisa dar și despre decapitarea profesorului care l-a i-a făcut o caricatură Profetului Mohamed.

Comentarii
  • Nooo, nare cum ! ei sunt niste fiinte minunate cu ”religia pacii si a iubirii” in suflet , ei trebuiesc primiti in continuare cu milioanele in Europa , intampinati cu ursuleti de plus , inimioare si ciocolata !, pentru cine nu stie , in timp ce europenii sunt bagati in carantina , obligati sa stea acasa ” sa nu se raspandeasca virusul” sunt primiti sute de mii de noi rapefugiati cazati la hoteluri, hraniti si platiti din banii vostrii ! , ei au cu totul altceva in cap decat integrare in cultura si valorile europene, democratie si libertate de expresie ! si daa in Europa sunt deja cateva zeci de mii de luptatori si sustinatori ai statului islamic !, celelate zeci de milioane de musulmani din Europa sunt de acord cu ei !

  • Vaiii pasnicii si unii ziceau ca sunt salbatici! Pai Europa e plina de negri din jungla, e plina de mafioti, e plina de musulmani! Ce sa faca autoritatile??? Sa se mute innalte tari

Adauga un comentariu