Actualitate

Ministrul Costel Alexe: „Guvernul din care fac parte a alocat un ajutor important, de 6 milioane lei pentru Aeroportul Internațional Iași”

Publicat: 25 sept. 2020
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, despre ajutorul acordat aeroportului Iași
ministrul Costel Alexe

Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, 24 septembrie, o Ordonanță de urgență a cabinetului Ludovic Orban privind unele măsuri pentru susținerea activității a 5 aeroporturi regionale, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020.

Valoarea totală a ajutorului de stat care va fi acordat este de 22,284 de milioane de lei, iar beneficiarii sunt 5 aeroporturi, dintre care două din Moldova: Regia Autonomă Aeroportul Internațional Iași, Regia Autonomă Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Craiova, Regia Autonomă Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Aeroportul Internațional Iași a primit o alocare consistentă, de 6 milioane de lei

Această măsură se încadrează în politica Guvernului României de sprijin acordat companiilor afectate de criză, pentru continuarea activităților economice și pentru plata angajaților a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Național de Investiții și Relansare Economică.

„Guvernul din care fac parte a alocat un ajutor de 6 milioane pentru Aeroportul Internațional Iași. În ciuda faptului că actuala conducere a Consiliului Județean Iași a transformat aeroportul într-o mare și rușinoasă sinecură, blocând investițiile și pierzând curse după curse (asta înainte de debutul pandemiei), am militat pentru ca Executivul să ajute cu fonduri regia din Iași. După 27 septembrie, mă voi implica astfel încât Aeroportul Internațional Iași să devină o prioritate a investițiilor și a managementului performant!

Săptămânal, dovedim că facem echipă pentru Iași și obținem alocări semnificative. Este un efect direct al prioritizării proiectelor Iașului de către Guvernul Orban, precum și al echipei pe care o fac cu Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași. Reamintesc că numai în ultimele luni, Guvernul a alocat proiecte de zeci milioane de lei pentru municipiu și județ și a deblocat altele. Reamintesc despre alocarea record de 46,5 milioane lei pentru comunele, orașele și municipiile județului, demararea licitației pentru obiectivul 4 al centurii ocolitoare a Iașului (Rond Uricani-Capăt Dacia), cele două milioane deja pentru spitalul Regional de Urgență.

Despre deblocarea proiectului autostrăzii prin identificarea soluției pentru podul de peste Prut, despre cele 76 de milioane pentru fostul Palat Mihail Sturdza, actualul sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă, despre noul cămin al Universității etc. Odată cu venirea la Consiliul Județean, împreună cu primarul Chirica, vom demara cel mai mare program de investiții existent vreodată în istoria Iașului”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.

Șeful Cancelariei premierul Ionel Dancă, despre susținerea activității aeroportului regional Iași

Guvernul a aprobat ajutorul de stat pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale de la Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat vineri, 25 septembrie 2020, la Palatul Victoria, faptul că proiectul de ordonanță de urgență a fost adoptat. Bugetul alocat acestui ajutor ajunge la 22,2 milioane lei.

„A fost adoptat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru susţinerea activităţii unor aeroporturi regionale în contextul economic generat de pandemia de COVID-19. Anterior, Guvernul a aprobat un memorandum pentru instituirea acestei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de persoane până la 1 milion de persoane pe an. Bugetul alocat acestui ajutor este de 22,2 milioane lei şi vor beneficia de această măsură de sprijin aeroporturile regionale de la Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu”, a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, vineri, la Palatul Victoria.

Acesta a ținut să adauge că pentru aeroporturile care au un trafic de pasageri mai mic de 200.000 de persoane pe an au fost deja acordate măsuri de sprijin similare anterior.

Comentarii
Adauga un comentariu